Sankt Lukas Kirke holder en AGF-andagt før sæsonens første hjemmekamp på Ceres Park.

Sankt Lukas Kirke holder en AGF-andagt før sæsonens første hjemmekamp på Ceres Park. Foto: Jeppe Rafn

Højskole-forstander: AGF i kirken er for poppet

Det møder ikke særlig stor opbakning hos en højskole-forstander, at AGF og Sankt Lukas Kirke i Aarhus er gået sammen om en andagt

Inden AGF's første hjemmekamp i den nye sæson på næste søndag vil klubben noget utraditionelt først tage i kirken og bede gud om hjælp. Det sker, når AGF sammen med Sankt Lukas Kirke i Aarhus holder en særlig andagt, hvor kirken bliver pyntet i hvidt og blåt, og selve andagten bliver præget af AGF-sangen 'I troede vi var døde og borte'.

Det er dog ikke alle, der er lige begejstret for den idé. Det skriver Kristeligt Dagblad ifølge Ekstra Bladet.

Forstander på Rønshoved Højskole, Thue Kjærhus, mener nemlig ikke, at fodbold hører til i en kirke.

"(...) Jeg ville helt sikker gå ind for, at kirke og kristendom kunne blive integreret, hvis det foregik på stadion for eksempel. Men jeg synes, at det er lidt for poppet, at man pynter kirken i fodboldfarver og synger slagsange derinde," siger Thue Kjærhus til Kristeligt Dagblad ifølge Ekstra Bladet.

"Vi gør intet ulovligt"

AGF-andagten kommer til at vare 15-20 minutter og finder sted i forbindelse med et større AGF-arrangement foran Sankt Lukas Kirken søndag 22. juli.

"Vi synes, det kunne være sjovt at være med i arrangementet og bringe noget glæde ind i kirken. Det er godt at kunne bruge kirken i den sammenhæng, ligesom kirken bliver brugt til konfirmation og andre ting. Lukaskirken er nok den mest åbne kirke i Aarhus og berømt for sine forskellige arrangementer som for eksempel forfatter- og jazzgudstjenester," har sognepræst Henrik Em. Hansen tidligere fortalt til Lokalavisen Aarhus.

Og han har også tidligere udtalt, at han godt ved, at det nok ikke er alle, der vil synes om den særlige seance i kirken.

"Selvfølgelig vil nogle sige, det er pjat, men vi må ikke blive for selvhøjtidelige. Jeg tror, Vorherre vil trække på smilebåndet, så længe det foregår professionelt og ordentligt og ikke er noget pjat," har sognepræsten tidligere fortalt.

"Så fred være med det, hvis nogen kommer med kritik. Vi gør ikke noget ulovligt."

jwh

Publiceret 14 July 2018 10:53