Foto: Klaus Dreyer/

Foto: Klaus Dreyer/ Ritzau Scanpix

Aarhus' cafékonge fortsætter med flotte overskud

Uffe Jakobsen, der ejer flere caféer ved åen i Aarhus, kan igen glæde sig over plus på bundlinjen

Af
Danni Paulsen

Med nærmest daglige åbninger og lukninger er café- og restaurantbranchen er ikke ligefrem kendt for at være en sikker vej til økonomisk overskud.

Derfor er det også imponerende, at den tidligere AGF-spiller Uffe Jakobsen, år efter år kan præsentere et overskud fra sine caféer og restauranter.

Uffe Jakobsen spillede i AGF i 1991, før en skade satte en stopper for karrieren, hvorefter han kastede sig over restaurationsbranchen og åbnede Café Viggo ved åen.

Nu ejer han og hustruen, Inge, fire steder i det centrale Aarhus: Café Viggo, Restaurant Grappa, Grappa al Porto og Rømer Brunch og Bistro. Kun Grappa al Porto ligger ikke ved åen, men på Europaplads.

Alle er, sammen med et ejendomsfirma og et importfirma, datterselskaber til Viggo Holding ApS, som Uffe Jakobsen er eneejer af.

Seneste årregnskab fra Viggo Holding viser, at Uffe Jakobsen i 2017 atter formåede at lave et millionoverskud. Denne gang på tre millioner kroner efter skat. Det er 1,6 millioner kroner mindre end i 2016, men næppe noget, der får cafékongen, der også er bestyrelsesmedlem i AGF og medejer af Aarhus City Forening, til at ligge søvnløs om natten.

Regnskabet viser nemlig, at Viggo Holding nu har en ejenkapital på hele 21,5 millioner kroner efter kontinuerlige overskud de seneste mange år.

I 2017 var det Restaurant Grappa, der trak det største læs med et overskud på 1,5 millioner kroner efter skat, mens Café Viggo tjente 1,35 millioner, Rømer Brunch og Bistro 1,3 millioner og Grappa al Porto 173.500 kroner.

Grappa al Porto er den nyeste af Uffe Jakobsens spisesteder. Stedet åbnede i 2014 og afløste Jakobsens Grill, der også var ejet af Uffe Jakobsen.

Publiceret 13 July 2018 11:08