Foto: Jeppe Rafn

Forældre på barrikaderne: Vi vil ikke have Pusher Street i Stavtrup

Borgere går til kamp mod hashsalg ved folkeskolen i Stavtrup

Af
Jeppe Rafn

Der bliver solgt hash i Stavtrup i området ved Højvangskolen, Rema og Fakta. Skolen ved det, mange elever ved det, og politiet ved det, men hashsælgerne er indtil videre sluppet afsted med det ulovlige salg.

Onsdag aften gik lokale borgere på gaden for at demonstrere mod salg af stoffer i Stavtrup. "Pusher Street No Go", "Hashen ud af Stavtrup" og "Tryghed for vores børn" stod der på nogle af de plakater, som borgerne stod med i rundkørslen ved skolen og de lokale supermarkeder.

"Vores børn kommer hjem og fortæller os, der bliver solgt hash. Problemet er stort, og vi vil ikke finde os i det. Vi er nødt til at stresse hashsælgene og vise dem, de ikke skal komme her og friste vores børn," fortæller Thomas Kold, som har taget initiativ til demonstrationen mod salg af stoffer.

Jesper Kruse (til venstre) og Thomas Kold siger nej til salg af stoffer i Stavtrup.

Jesper Kruse (til venstre) og Thomas Kold siger nej til salg af stoffer i Stavtrup. Foto: Jeppe Rafn

Han har flere gange holdt i sin bil om aftenen i området og observeret biler, der kommer kørende og sælger stoffer og hurtigt forsvinder igen.

"Jeg har ikke lyst til at gå over til dem alene. De har nok ikke respekt for mig alene," siger Thomas Kold, som har en datter, der skal til at i 9. klasse på Højvangskolen.

Tilbudt stoffer i Rema og Fakta

Tina Jacobsen har en datter, der lige er gået ud af 9. klasse, og hendes yngste skal efter ferien begynde i 6. klasse på den lokale folkeskole. Hun er mødt frem for at støtte op om modstanden mod salg stoffer.

"Salget er så aggressivt, at de unge bliver kontaktet inde i supermarkederne. Min datter har fortalt om venner, der er blevet spurgt i Rema og Fakta, om de vil købe noget," fortæller Tina Jacobsen.

Foto: Jeppe Rafn

"Vi vil ikke have det herude. Vi ønsker at bevare vores lokalsamfund, hvor man trygt kan vokse op og først møder sådan noget, når man er ældre og tør sige fra. Måske kan vi lave en forældregruppe for at gøre os mere synlige, og så gælder det om at ringe til politiet, hver gang der er en mistanke om salg, så de kan se, hvor stort problemet er," siger Tina Jacobsen.

Bekymrende foregår ved skolen

Jesper Kruse har tre yngre børn, som han ønsker kan vokse op i Stavtrup uden at blive tilbudt stoffer.

"Det er et stort problem, at det finder sted lige ved folkeskolen, for eleverne er absolut ikke voksne. Jeg vil gerne have stoppet salget, inden mine børn når den rigtige/forkerte alder," siger Jesper Kruse.

"Måske kan vi stresse hashsælgerne ved at stå her. Samtidig gør vi forældrene opmærksom på problemet, så de kan tage en snak med deres børn. Det er jo hjemmeboende børn, det drejer sig om, og det er nok det mest skræmmende, synes jeg. Det er måske heller ikke kun hash, der bliver solgt."

Publiceret 12 July 2018 08:10