Det er på området omkring Højvangskolen, at der for tiden er øget salg af euforiserende stoffer.

Det er på området omkring Højvangskolen, at der for tiden er øget salg af euforiserende stoffer. Foto: Jeppe Rafn

Stavtrup ramt af hashhandel: "Vi har nultolerance"

Det skal være slut med salg af euforiserende stoffer i Stavtrup. Sådan lyder det fra både borgere, Højvangskolen og formanden for Stavtrup Lokalråd

Af
Martin Jørgensen

Stavtrup "Hvis man ved, hvem der sælger det lort, så er det da bare at ringe til politiet," lyder det fra en Facebookbruger i en lokal Stavtrup-tråd, mens en anden tilslutter sig; "Føj hvor skammeligt, siger jeg bare. Pis et sted hen, hvor ingen bemærker det, og ingen børn skal opleve det."

Vrede beboere i Stavtrup er utilfredse med, at de har fået ubudne gæster. På det seneste har byen nemlig været ramt af udfordringer med salg af stoffer. Især er området omkring Højvangskolen og de omkringliggende stisystemer blevet brugt som salgssteder. Noget, som skolen har taget til efterretning.

"Der har været øget patruljering fra Østjyllands Politi, men det er vigtigt for mig at understrege, at der ikke har været nogle episoder i skoletiden. Der har været episoder umiddelbart efter og i løbet af aftenen, og der er vi prisgivet som skole. Der kan vi ingenting gøre," siger skoleleder Ivan Børsting.

En opgave for alle

Både SSP og Østjyllands Politi er blevet informeret, fortæller skolelederen, der understreger, at det i lige så høj grad er op til lokalsamfundet at gøre noget ved problemet.

"Vi har et stærkt lokalsamfund i Stavtrup, og den øgede opmærksomhed på skolen er en central del. Skolen bliver ikke kun brugt af eleverne. Der er også mange unge familier, der er på legepladsen hele dagen, og her er det oplagt, at disse brugere har øget opmærksomhed og tilkalder politiet, hvis de ser noget."

Ivan Børsting fortæller, at skolen ligeledes har informeret elever og forældre, da der blev spottet ulovlige aktiviteter omkring skolen. Aktiviteter, som skolen ikke førhen har været ramt af.

"Det er ikke noget, som Højvangskolen har været ramt af før, og Stavtrup er ikke en by, som har en historik med noget som dette. Men fordi problemet er opstået, er det vigtigt, at vi får håndteret det ordentligt. Vi arbejder med mange kanaler, og vi gør alt det, vi kan."

Et midtbyproblem

Gert Edvard Aarslev, formand for Stavtrup Lokalråd, var ikke klar over, at handel med euforiserende stoffer fandt sted i Stavtrup, men understreger, at han naturligvis er kæmpe modstander og går ind for nultolerance over for denne form for kriminalitet.

"Det er et midtbyproblem, som ikke skal ud til forstæderne. Vi er et nybyggerområde, og vi har fået 700 nye boliger siden 2007, og vi er godt klar over, at med øget tilflytning, følger et øget antal problemer, men det her kunne vi sagtens undvære."

Ifølge Gert Edvard Aarslev skal der omgående tages hånd om problemet. Og selvom han tror på, at Højvangskolen, SSP og Østjyllands Politi gør, hvad der skal til for at komme problemet til livs, så frygter han alligevel for konsekvenserne.

"Det er sørgeligt, at det er kommet til det her. Vi er en stille og rolig forstad. Det har vi altid været, og det vil vi gerne blive ved med at være," siger han og tilføjer:

"Vores børn og unge skal kunne færdes rundt på stierne uden at blive antastet på den måde."

Publiceret 11 July 2018 07:45