Pressefoto

Pressefoto Lynggaardhansenfoto.dk

Glæde på VIA: Flere vil læse til lærer i Aarhus

Lærer-, sygeplejerske-, pædagog- og socialrådgiveruddannelserne er populære i år

Torsdag var der ansøgningsfrist for unge, der vil optages på en videregående uddannelse på kvote 1.

Hos VIA University Colleges to campusser i Aarhus har man konstateret en beskeden tilbagegang på 56 ansøgere i forhold til 2017. Det sker efter flere års fremgang.

I Aarhus har VIA fået 9.164 ansøgninger, oplyses det i en pressemeddelelse.

Læreruddannelsen er sammen med sygeplejerskeuddannelsen, pædagoguddannelsen, og socialrådgiveruddannelsen blandt de mest søgte af VIAs uddannelser.

Uddannelsen til folkeskolelærer har fået en fremgang med 1.073 ansøgninger sammenlignet med 1.046 ansøgninger i 2017.

”Det er særdeles positivt, at der er flere unge, der gerne vil uddanne sig til lærere. Der er mangel på lærere flere steder i Danmark, og at blive lærer og dermed tage ansvar for at danne og uddanne Danmarks børn er afgørende vigtigt for hele samfundets udvikling. Samtidig har vi i professionshøjskolerne igangsat en handleplan med 10 ambitioner, som skal gøre læreruddannelsen endnu stærkere, så det hele tegner lyst for fremtiden,” siger rektor Harald Mikkelsen.

De nyetablerede uddannelser til eksportingeniør og den dansksprogede Value Chain Management-uddannelse starter de første hold til august 2018 og har modtaget henholdsvis 70 og 62 ansøgninger.

Blandt de etablerede uddannelser på VIA i Aarhus har uddannelsen i ernæring og sundhed oplevet en massiv fremgang på 44 procent i antallet af ansøgere, som har søgt uddannelsen som 1. prioritet. Bygningskonstruktøruddannelsen har en fremgang på seks procent og Socialrådgiveruddannelsen på 14 procent.

”Vi er stolte over, at der nu for tiende år i træk er en meget stor søgning til VIAs over 40 forskellige videregående uddannelser i Region Midtjylland. Særligt positivt er det, at der mange som har søgt vores nyetablerede uddannelser. I VIA er vi meget optagede af at understøtte væksten i det private erhvervsliv og at fastholde en høj velfærd i Danmark gennem veluddannet arbejdskraft. Den store søgning til VIA beviser, at mange er tiltrukket af professionsbacheloruddannelserne,” siger Harald Mikkelsen.

Ansøgerne får den 28. juli besked, om de er optaget eller ej.

VIA i Aarhus har 8.900 studerende, 815 medarbejdere og udbyder 19 forskellige uddannelser.

dp

Publiceret 05 July 2018 17:15