Foto: Aarhus Kommune

Foto: Aarhus Kommune

Kropskameraer har øget cityassistenters tryghed

Forløbige resultater med kropskameraer er positive

Efter de seneste år har budt på et stigende antal ubehagelige konfrontationer i byens gader, fik Aarhus’ cityassistenter i starten af maj monteret kropkameraer på brystlommen for at øge deres sikkerhed og tryghed.

På forhånd var håbet, at de meget synlige kameraers blotte tilstedeværelse ville have en forebyggende effekt. To måneder inde i det toårige forsøg mærker cityassistenterne en positiv forskel i arbejdsmiljøet, lyder det i en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune.

”Kameraerne virker dæmpende, fordi folk tænker sig om en ekstra gang, inden de åbner munden. Vi får stadig tilråb, men vi oplever færre af de store overfusninger. Der er ingen tvivl om, at vi er blevet mere trygge ved at gå på arbejde,” siger John Brixen Hansen, cityassistent og arbejdsmiljørepræsentant.

Også Kim Gulvad Svendsen, driftschef i Teknik og Miljø, glæder sig over de foreløbige resultater.

”Cityassistenterne udfører et uundværligt arbejde i vores by, hvor infrastrukturen ganske enkelt ville kollapse uden deres tilstedeværelse. De fortjener om nogen at blive behandlet ordentligt. Det er for tidligt at lave endegyldige konklusioner, men vi er meget tilfredse med effekten indtil videre,” siger han.

dp

Sådan fungerer kameraet

Kameraerne filmer i princippet hele tiden, men optagelserne bliver udelukkende gemt med to minutters tilbagevirkende kraft fra det øjeblik, cityassistenten aktiverer det.

Optagelserne bliver gemt på en lukket server, som kun få udvalgte medarbejdere fra Aarhus Kommune og eventuelt Østjyllands Politi kan få adgang til.

Publiceret 02 July 2018 14:50