Foto: VisitAarhus/Per Bille

1.300 frivillige har meldt sig som byværter i Aarhus

De skal hjælpe krydstogtgæster i byen og assistere ved events

1.300 aarhusianere har meldt sig som frivillige værter for de mange gæster, der lægger vejen forbi Aarhus. Iført brede smil, blå t-shirts og 'Ask Me'-badgets skal værterne tage imod krydstogtgæster i havnen, være til stede i bybilledet og assistere ved koncerter, festivaller og andre kulturelle events.

Byværterne er udsprunget af frivillighedsprogrammet ReThinkers, der skulle hjælpe med at tage imod de mange gæster i 2017, hvor Aarhus var Europæisk Kulturhovedstad.

"Vi har meget, meget svært ved at få armene ned over, at 1.300 lokale har sagt ja til at fortsætte som frivillige værter for byens turister. Ikke kun fordi det forsøder gæsteoplevelsen og er en god historie at fortælle videre – men fordi det vidner om det helt unikke sammenhold og engagement, vi sammen har skabt i Aarhus. Vi har ry for at gøre tingene på vores egen måde her i byen. ReThinkers er et stjerneeksempel," siger direktør i VisitAarhus, Peer Kristensen, i en pressemeddelelse fra VisitAarhus.

Initiativet i Aarhus er ifølge Visit Aarhusdet eneste af sin slags i Europa, hvor frivillige teams traditionelt rekrutteres i forbindelse med særlige begivenheder.

Foto: VistAarhus/Per Bille

I sidste uge åbnede et lokale med plads til 150 personer på havnen i Aarhus, der skal fungere som samlingspunkt for de 1.300 frivillige byværter. Frivillig-lokalet og aktiviteterne i ReThinkers finansieres blandt andet med midler fra Salling Fondene, der støtter indsatsen med flere millioner kroner årligt.

"Byværterne er med til at give gæsterne en god og ekstraordinær oplevelse, når de besøger Aarhus. Byen har formået at åbne en global dør, og vi vil gerne biddrage til, at flest muligt får lyst til at rejse ind ad den og gerne flere gange. ReThinkers medvirker til at få byens kulturelle hjul til at dreje, og det er en god historie om Aarhus. Og om Danmark," siger næstformand i Salling Fondene, Karin Salling.

Fra 2011 til 2017 er antallet af gæstenætter i Aarhus næsten fordoblet til en million. I sin nye turismestrategi lægger VisitAarhus op til at fordoble antallet af gæstenætter til to millioner i 2025.

jr

Publiceret 02 July 2018 06:30