Dette flag vajer 26 steder i Aarhus i dag

Aarhus fejrer Grønlands nationaldag

Det er planlagt og helt bevidst, når trafikanter på vej til arbejde torsdag 21. juni møder det grønlandske flag på 26 flagstænger, som er fordelt på byens indfaldsveje, i Mindeparken og på Filtenborgs Plads.

I 2016 besluttede regeringen at flage på alle statslige bygninger i anledning af både Grønlands og Færøernes nationaldag med landenes respektive flag. Aarhus Kommune oplyser i en pressemeddelelse, at Aarhus nu følger trop og for første gang markerer kommunens samarbejde med begge lande.

”Mange grønlændere og færinger studerer og arbejder i Aarhus, og de skal selvfølgelig have mulighed for at fejre deres nationale festdage, selvom de er langt væk hjemmefra. Vi har et stærkt samarbejde med begge lande, som vi gerne vil hylde og styrke yderligere med denne gestus,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

Hos Det Grønlandske Hus på Dalgas Avenue glæder de sig over, at nationaldaeng nu bliver markeret i Danmarks næststørste by.

”Nationaldagen er uden sammenligning den største fest i Grønland. Vi har i forvejen et rigtig godt samarbejde med Aarhus, og denne markering er blot med til at styrke det yderligere. Grønlænderne er meget stolte af deres flag, og denne gestus betyder derfor meget,” siger Jørn Holbech, direktør i Det Grønlandske Hus.

Færøernes Nationaldag falder den 29. juli, hvor der igen bliver flaget i Aarhus for at fejre Rigsfællesskabet

Publiceret 21 June 2018 06:30