Illustration af nyt boligbyggeri og renovering af det tidligere hovedbibliotek i Aarhus til hostel.

Illustration af nyt boligbyggeri og renovering af det tidligere hovedbibliotek i Aarhus til hostel.

Klar til nyt boligbyggeri og omdannelse af hovedbiblioteket til kæmpe hostel

Det tidligere hovedbibliotek bliver lavet til hostel, og der kommer et nyt boligbyggeri med 85 lejligheder ved Mølleparken

Konsortiet Biblioteksparken A/S klar til at gå i gang med at renovere det tidligere hovedbibliotek i Aarhus til hostel samt opføre et nyt boligbyggeri med 85 lejligheder ved Mølleparken.

Det oplyser bygherren i en en pressemeddelelse fra MT Højgaard, som bygherren har valgt som totalleverandør til projektet. Det er en kontrakt til en værdi af omkring 216 millioner kroner.

"Det gamle hovedbibliotek er en bygning, enhver aarhusianer kender. Ejendommen har en markant arkitektur, en rigtig god beliggenhed og en fantastisk historie. Det skaber perfekte rammer for et moderne city-hostel i Danmarks store uddannelsesby, Aarhus. Samtidig får Aarhus over 80 attraktive, centralt beliggende leje-lejligheder. Det glæder os, at vi nu er så langt, at byggearbejderne kan påbegyndes, og vi ser frem til, at visionen bliver til virkelighed," siger direktør Jens Winther fra NorCap Development A/S, der er en del af konsortiet Biblioteksparken A/S, som er bygherre.

Over 500 senge

Renoveringsdelen er både en renovering af det tidligere hovedbibliotek, hvis bevaringsværdige hove-bygning ligger ud mod Mølleparken, og af en bagvedliggende bygning, der vender ud mod Vestergade. Det tidligere bibliotek ombygges til et hostel med over 500 sengepladser, bar, restauranter/caféer og lobby.

Set fra Vestergade. En bygning bagved hovedbiblioteket bliver inddraget og renoveret til hostel med over 500 senge.

Set fra Vestergade. En bygning bagved hovedbiblioteket bliver inddraget og renoveret til hostel med over 500 senge.

"Hovedbiblioteket har haft stor betydning for mange aarhusianere gennem årtier, og derfor er vi naturligvis ydmyge overfor den opgave, vi står overfor. Vi foretager en nænsom renovering af den bevaringsværdige hovedbygning og forbedrer sammenhængen mellem Mølleparken og Vestergade ved etablering af 'Vestpassagen'," siger sektionsdirektør i MT Højgaard, Peter Rantil Smith.

Der bliver desuden etableret en parkeringskælder og dannet et nyt gårdrum med passage fra Mølleparken til Vestergade.

Arkitema Architects står for arkitektrådgivningen efter skitseprojekt udarbejdet af Kant Arkitekter, mens Møller & Grønborg står for landskabsarkitekturen.

Totalentreprisen har en samlet kontraktsum på 216 millioner kroner.

Lokalerne i Mølleparken har stået tomme, siden hovedbiblioteket i 2015 flyttede ind på Dokk1 på havnen i Aarhus.

jr

Publiceret 18 June 2018 11:37