'Film i Skoven' havde besøg af flere tusinde glade børn i år.

'Film i Skoven' havde besøg af flere tusinde glade børn i år.

Film-festival har slået rødder i Riis Skov

'Film i Skoven' har haft et godt andet år og har allerede planlagt næste års festival i Riis Skov

Af
Kim Skovrup Andersen

Når en succes skal følges op, er der altid en vis spænding forbundet med det.

For børnefilm- og kulturfestivalen 'Film i Skoven' blev det i høj grad en gentagelse af debut-året med masser af gæster og fremragende solskinsvejr i Riis Skov.

"Vi havde fire fantastiske festivaldage med masser af besøgende, film, solskin, musik, dans, grønne bøgeblade, leg og workshops," fortæller festivaldirektør Katharine Simpson og fortsætter:

"I år var der ikke så meget logistik som til det første år, så vi havde muligheder for at forbedre flere ting i år med læringsdage for de lokale institutioner, workshops og skulpturer."

'Film i Skoven' bød i år på 36 forskellige film, koncerter, workshops, oplæsninger, kunstvandringer, hvor det var meningen, at nysgerrigheden skulle bringe smilet frem.

"3.500 mennesker så de mange forskellige film, 2.000 deltog i de forskellige workshops og næsten 2.000 lyttede til musik og bogoplæsninger, og vi er glade for at have startet en familiebegivenhed, som nu kan betegnes en tradition," siger festivaldirektør Katharine Simpson.

For festivalen, der i 2017 var støttet med kulturhovedstadsmidler, har vist sig at være bæredygtig og slår nu rødder. Der kan arrangørerne allerede nu oplyse, at næste års 'Film i Skoven' bliver til noget. I 2019 er der 'Film i Skoven' 17. og 18. maj i forbindelse med storebededagsferien.

Festivaldirektør Katharine Simpson er taknemmelig for velviljen fra både besøgende, samarbejdspartnere og sponsorere:

“Det ville ikke have været muligt for os at eksperimentere med en helt ny festivalidé som Film i Skoven uden støtte fra Aarhus 2017. Vi er blevet mødt med en fantastisk entusiasme fra Aarhus Kommunes forskellige kultur, event og miljøforvaltninger til at ‘Gentænke’ og gå nye veje. Vi er så glade for at festivalen var en sådan succes, at vi kunne vende tilbage igen i år, og vi glæder os til at starte en årlig tradition med familier i Aarhus og i regionen," siger hun og garanterer, at der også til næste år kommer store, kendte navne

Film i Skoven vil gerne takke alle vores fantastiske frivillige, artisterne og de mange besøgende. Nu har vi givet skoven tilbage til egernene, uglerne og sommerfuglene, men vi ses den 17. og 18. maj til næste år.

I år havde arrangørerne fyldt skoven i det nordlige Aarhus med endnu mere kunst og magi som en del af en total festivaloplevelse. Allerede på ruten ned ad skovstierne til festivalpladsen blev familier mødt af kuk-ure, dekorationer og masker i træerne som kunstnerne 'En Hemmelig Klub' havde skabt i samarbejde med børn i modtagerklasser i Aarhus, og festivalens artist-in-residence Alice Wilson havde gemt sine farverige kunstværker inde blandt ramsløg og bøgetræer ligesom Dansk Hulebyg havde lavet specialdesignede huler inde på festivalpladsen. Biografteltet var fyldt til randen, da vi for eksempel viste forpremiere på biograffilmen Sig det’ løgn, Luis!, og børnene kunne optage deres egne historier som ideer til fremtidige temaer til de populære Vitellobøger og -kortfilm.

"Det er Film i Skovens fornemmeste opgave at stå bag en begivenhed, som er for alle. Festivalen er både for de kulturinteresserede familier men også for dem, der ikke plejer at søge mod kulturtilbud med deres børn. Derfor er vi stolte af vores samarbejde med blandt andet Børnehjælpsdagen, hvor vi gav fribilletter til anbragte børn og børn på børnehjem, så de også kunne nyde film, skov, musik og solskin I forbindelse med Storebededagsferien.

Publiceret 16 June 2018 07:00