Fotocollage: Fotos af Mathias Bak Larsen og Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Fotocollage: Fotos af Mathias Bak Larsen og Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Chefredaktørens klumme: Det spiller for Northside

"Hvor er det fantastisk, at vi bor i en by, hvor der er plads og rummelighed nok til, at man kan holde en festival af Northsides karakter – nærmest midt inde i byen – og ikke på en mark langt fra centrum."

Den niende Northside Festival sluttede lørdag nat og blev historisk god med strålende solskin og godt og vel 35.000 livsglade gæster.

Jeg var desværre ikke selv til stede, men det var Lokalavisen med seks journalister, der på bedste vis forsøgte at dække den bynære og populære festival.

Tilbagemeldingerne fra dem er, at alt bare spillede. Ikke kun musikken, hvor der var mange koncerter med højt niveau i forskellige genrer, men også på festival-pladsen, hvor der hele kunne minde om en gigantisk stor havefest - godt hjulpet på vej af sommervejr alle tre dage. Og der var plads til at feste i forhold til 2017, hvor det hele endte i et mudderbad for de hårdtprøvede 40.000 festivalgængere.

Hvor er det fantastisk, at vi bor i en by, hvor der er plads og rummelighed nok til, at man kan holde en festival af den karakter – nærmest midt inde i byen – og ikke på en mark langt fra centrum.

Northside har i den grad formået at sætte Aarhus på landkortet, hvor vi her i byen koncertmæssigt var ved at blive overhalet af byer som Horsens og Herning. Festivalen i Ådalen kan tiltrække de største verdensstjerner, og publikum deltager fra hele Danmark. Arrangørerne er gode til hele tiden at gentænke festivalen, så den bliver ved med at være interessant. I år var der store ændringer i form af at rykke hele Northside frem til at starte torsdag i stedet for fredag og slutte lørdag i stedet for søndag. Det bevirkede, at folk blev længere på sidstedagen og festede igennem. Mon ikke det kan ses på bundlinjen, når årets omsætning skal gøres op?

Northside har i år også vist sig forandringsparate med et nyt pantsystem og et større område for Sideshow, hvor der blev gøglet igennem. Det er sket efter ønske fra festivalgængerne, som der altså bliver lyttet til.

Det bliver spændende at se, hvad arrangørerne finder på til næste år, når der er jubilæumsår. Og endnu mere spændende, hvad der kommer til at ske, når festivalen på grund af byudvikling skal forlade Ådalen og rykke til Eskelund i 2021.

Her bliver der rig mulighed for at gentænke og udvikle Northside, så den også bliver et trækplaster og kan sætte Aarhus på musiklandkortet i fremtiden.

Med venlig hilsen

Claus Krogh

Ansvarshavende

chefredaktør

Publiceret 11 June 2018 07:30