Video: Glitter, gøgl og strip på Northside

Sideshow på Northside Festival fester for fuld knald med striptease-inspireret burlesque, drags og par, der bryder kun iført undertøj og glitter

Af
Bente Tahmasbi Hansen

Det smukke, nostalgiske trætelt, Magic Mirrors, er proppet til bristepunktet, da et af dagens shows tager fart. En sprechtallmeister iført stramme blå gamacher og knaldgul uniformsjakke med tilhørende metalkædeklædt kasket springer rundt på trægulvet og fører forsamlingen gennem et kostumeorgie og kinky indslag.

"Kom med os ud på kanten, der er der magien sker. Slip din maske og slå dig løs," opfordrer den høje, flotte fyr. Han viser sig at hedde Flemming Ottsen og være Head of theatre.

Yderst til venstre er det Head of Theatre, Flemming Ottsen, som guider publikum igennem de spektakulære shows.

Yderst til venstre er det Head of Theatre, Flemming Ottsen, som guider publikum igennem de spektakulære shows. Foto: Tahmasbi

Smukke kvinder i store rober går på gulvet en for en og danser sensuelt og picturesque for den hujende menneskemængde. Kjoler, hatte og korsetter flyver gennem luften i takt med musikken. Der er langt fra tale om traditionel striptease, men den satireprægede burlesque, der har masser af humor og bizarre indslag.

Det er grotsk, sexet, sjovt og bizart at opleve showet i Magic Mirrors, der ligner noget fra 1930'ernes cabaretunivers.

Det er grotsk, sexet, sjovt og bizart at opleve showet i Magic Mirrors, der ligner noget fra 1930'ernes cabaretunivers. Foto: Tahmasbi

En af danserne er Sophie Sioux, som er er medstifter af Cabaresque, der er en aarhusiansk gruppe. Iført korset og netstrømper danser hun med lange fjerslør, der er lånt fra mavedansen. Hendes smukke kollega, Siam de Sade, viser sig at være en mand med g-streng, strømpebånd og de klassiske burlesquekvaster på brystvorterne.

Glimmerbrydning

Efter de professionelle indslag er det gæsternes tur til at komme på gulvet. De skal kæmpe to og to om, hvem der først kan trække sokkerne af den anden. Det kræver, at de smider tøjet, og lader sig iføre glitter på kroppen.

De ellers så reserverede danskere er i dette telt på denne dag helt fremme i skoene og melder sig i hobetal frivilligt til opgaven. Kvinderne lidt mere forsigtigt end mændene, men det er kun indtil de går i gang med glitterwrestlingen.

De to veninder kæmper af alle kræfter i en meget tæt og intens kropsdans. De er smidige og går fra den ene hidtil usete kropskomposition til den anden for at holde de engang hvide sokker på. Der bliver klappet og grinet meget undervejs. To cabaret-piger kaster med rund hånd glimmerstøv ud over de kæmpende, der til sidst er helt skinnende blanke.

Sådan ser en glad glitterwrestler ud efter en hård kamp om et par sokker.

Sådan ser en glad glitterwrestler ud efter en hård kamp om et par sokker. Foto: Tahmasbi

Også mændene er brave kæmpere. En af dem kan capoeira, der er en brasiliansk form for brydning. Han er en lille mørke fyr og går efter sin høje modstanders torso. Men modstanderens lange arme bliver en stor udfordring, fordi de kan nå capoerira-fyrens fødder i et væld af kropspositioner. De kaster rundt med hinandens kroppe.

Kampen trækker ud. Det bliver varmere og varmere i det iforvejen sommertempererede telt.

Sophie Sioux hedder også Sophie Ternowitz og er medstifter af den aarhusianske gruppe Cabaresque.

Sophie Sioux hedder også Sophie Ternowitz og er medstifter af den aarhusianske gruppe Cabaresque. Foto: Tahmasbi

"Jeg har kun en enkelt gang før erklæret en kamp for uafgjort. Sker det mon for anden gang i dag?" spørger sprechtallmeisteren og giver de ophedede fyre 30 sekunder.

De sidste kræfter kastes ind i kampen og capoeirafyrens sokker ryger. Jublen vil ingen ende tage

Publiceret 09 June 2018 12:03