'Skovbadet Ø' transformerer 600 meter af Bernhard Jensens Boulevard på Aarhus Ø til et grønt og frodigt byrum.

'Skovbadet Ø' transformerer 600 meter af Bernhard Jensens Boulevard på Aarhus Ø til et grønt og frodigt byrum.

Vildt Festuge-projekt: 600 træer skal pryde Aarhus Ø-boulevard

Til den kommende Aarhus Festuge bliver hovedfærdselsåre i Aarhus Ø grøn

600 træer flytter under Festugen til Aarhus Ø, hvor de for en stund skal skabe et grønt og frodigt byrum, der kommer til at stå i skærende kontrast til det tætbyggede Aarhus Ø.

Det skriver Aarhus Festuge i en pressemeddelelse.

Det er tegnestuen SLA, der til sidste års Festuge stod bag ’Vesterbrofaldet’ på Vesterbro Torv, der sammen med Aarhus Festuge har skabt byrumsprojektet ’Skovbadet Ø’.

I den ubenyttede midterrabat på Bernhard Jensens Boulevard, hvor den næste letbaneetape skal placeres, plantes et midlertidigt byrum, der udgør en frodig og grøn velkomst til bydelen, og som samtidig skaber en ny oplevelse af natur i Aarhus Ø.

"Med ’Skovbadet Ø’ viser vi, hvordan man kan bruge naturen til at løse en lang række urbane udfordringer, alt imens vi øger livskvaliteten og den mentale og fysiske sundhed. En ligevægt mellem det byggede og det groede miljø skaber en hel by – en by med livskvalitet, mening, sundhed og velfærd for alle," siger Stig L. Andersson, designdirektør og grundlægger af SLA.

Projektet bygger på det japanske begreb Shinrin Yoku, der betyder ”skovbadning”, hvor naturens helende effekt udnyttes og ordineres af læger som led i behandlingen.

Flyttes til Gellerup

De forskellige træsorter, der skal stå på boulevarden, er desuden valgt ud fra deres evne til naturligt at rense luftens bilos, reducere CO2 og skabe et godt mikroklima i området, der også huser det nye havnebad.

"Naturen har, i lighed med kultur, nogle værdiskabende elementer, der rækker ud over den umiddelbare oplevelse. Den skaber livskvalitet, fællesskab og et frirum for mange. ’Skovbadet Ø’ bygger bro mellem urbanisme på godt og ondt og naturens stærke og mangefacetterede kræfter, og jeg glæder mig til at se byens borgere og gæster tage den til sig," siger Rikke Øxner, direktør for Aarhus Festuge.

Efter Festugen flyttes de 600 træer til Gellerup, hvor de vil indgå i den nye SLA-designede bypark og samtidig være en del af byrumsprojektet til Aarhus Festuge 2019, hvor Gellerups transformation fra udsat boligområde til integreret bydel markeres.

Skovbadet kan opleves fra 31. august til 9. september.

dp

Publiceret 06 June 2018 16:00