De tre aarhusianske grundlæggere af 'Tribute': Rewan Riko, Christian Lomholt og Claus Holm.

De tre aarhusianske grundlæggere af 'Tribute': Rewan Riko, Christian Lomholt og Claus Holm.

Træt af Thomas Treo? Ny social anmelder-app lanceres på Northside

'Tribute' er navnet på en ny app, som aarhusiansk iværksætter-trio har udviklet. Den skal for alvor stå sin prøve til den kommende Northside-festival

Af
Kim Skovrup Andersen

iværksætteri På årets Northside har festivalgængerne for første gang mulighed for at bedømme koncerterne i stedet for blot at læse de etablerede mediers anmeldelser. Appen 'Tribute' vender rampelyset mod publikum, som nu kan dele deres koncertoplevelser og give artisterne stjerner.

Og der er aarhusianske fingre i appen, for det er nemlig Aarhus-vennerne Christian Lomholt, Claus Holm og Rewan Riko, som har skabt og udviklet den gennem det seneste halvandet år.

"Vi havde i et stykke tid snakket om, at vi skulle lave en form for en app. En dag sad jeg og så filmen om Facebook 'Social Network', og der kom idéen til mig om en anmelder-app," fortæller Rewan Riko, som kommer fra Viby.

Sådan ser den nye app ud. Klar til at stå sin store prøve på årets Northside. Pressefoto

Sådan ser den nye app ud. Klar til at stå sin store prøve på årets Northside. Pressefoto

"Vores app hedder 'Tribute', fordi det er en hyldest til dem, der spiller livemusik. 'Tribute' skal give en oversigt over dem, som klarer sig godt live - bedømt af koncertgængerne. Det er en platform for folk, som elsker at gå til koncerter, og der kan både gives stjerner til artisterne og spillestederne," fastslår Claus Holm.

Planen lige nu er at 'Tribute' skal testes i Danmark til nogle af de store festivaler, og herefter til så mange spillesteder som muligt. Og så internationale scener på sigt.

Lokal energi

Men appen skal altså for alvor stå sin prøve til Northside, og det er helt bevidst.

"Vi er nogle Aarhus-dudes, og alle vores projekter har en eller anden form for Aarhus-historie. Det er begyndt som et lokalt projekt med lokal energi. Og når vi gør det, føler vi, at vi senere kan gøre noget internationalt. Det er stort at starte med appen i Aarhus, for det er her alt starter for os. Det er vi ret oppe at køre over," siger Rewan Riko.

"Northside har et stærkt line-up med nogle af verdens bedste performere, og vi glæder os helt vildt til at se publikumsanmeldelser på 'Tribute' efter koncerterne," siger 'Tribute's CEO, Claus Holm, der personligt ser frem til at se og høre amerikanske N.E.R.D og danske Nik & Jay.

Netop Nik & Jay har Claus Holm og Rewan Riko et helt særligt forhold til, fordi de har skrevet og produceret hittet 'Magisk' sammen med duoen, som de mødte til 'Aarhus Calling'. Det en stor sangskriver- og producer-event, som Claus Holm og Rewan Riko også står bag.

De to har først og fremmest skrevet og produceret musik, og det hele begyndte i et studie i Niels Juuls Gade på Trøjborg for ti år siden.

Tributes tredje grundlægger og designer, Christian Lomholt fra Risskov, har været med til at starte den danske fest-app 'Heaps', som hurtigt fik succes i Skandinavien. Da den app rejste penge fra kendte amerikanske investorer, blev han bragt ud på noget af et iværksættereventyr i Los Angeles, USA. Siden har han været ind over flere store danske start-ups, heriblandt succesen 'Planday', hvor han i dag er tilknyttet.

"Det er altid musikbaserede projekter, vi kaster os ud i. Det giver god energi at lave et app-projekt som det her, og det er sjovt at udfordre sig selv. Nu er det publikum, der har magten og noget at sige. Vi vil gerne være med at skabe en ny livekultur, hvor folk føler, at de har en stemme, når de er til koncert. Vi håber, vi kan involvere vores brugere til at videreudvikle appen," siger Rewan Rico.

Northside var positiv over for idéen, da den blev præsenteret for nogle måneder siden:

"Vi har i en årrække været en platform for entreprenører og iværksættere, der gerne vil teste nye produkter af på en nysgerrig og intelligent gruppe mennesker. Det er langt fra alle henvendelser, der udmønter sig i et samarbejde. Men eftersom 'Tribute' handler om fællesskabet omkring musik, syntes vi, at der var et godt match, og vi glæder os til at se, hvordan vores gæster tager imod appen," siger talsmand for NorthSide, John Fogde.

Publiceret 06 June 2018 10:00