Folk lytter til statsministerens grundlovstale i Aarhus i går. Radikale Venstre har i anledning af Grundlovsdag forpligtet sig til at fremstille 'borgerforslag' i byrådet i Aarhus.

Folk lytter til statsministerens grundlovstale i Aarhus i går. Radikale Venstre har i anledning af Grundlovsdag forpligtet sig til at fremstille 'borgerforslag' i byrådet i Aarhus. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Parti vil fremstille borgerforslag i Aarhus Byråd

Hvis du samler 1500 underskrifter til et forslag, vil Radikale Venstre stille det i byrådet i Aarhus

Siden januar 2018 har det været muligt at stille forslag i Folketinget uden om politikerne, borgerforslag, hvis man kan samle 50.000 underskrifter fra stemmeberettigede personer.

Radikale Venstre i Aarhus synes rigtig godt om borgerforslag og har derfor besluttet sig for at overføre modellen til kommunalpolitik, så borgerne kan blive en del af debatten i Aarhus Byråd.

Partiet har forpligtet sig til at fremstille forslag i byrådet, hvis man kan samle 1500 underskrifter.

"Det vil sige, hvis du har noget du gerne vil have ændret i Aarhus, en cykelsti der skal være bredere, en regel du synes er helt hen i vejret, der skal ændres, hvis du gerne vil have fællesyoga i Rådhusparken eller genindføre den bilfrie søndag, eller hvis du har andre idéer du brænder for, så skal du bare samle 1500 underskrifter for forslaget, og så vil vi i Radikale Venstre Aarhus forpligte os til at stille det til byrådet, også selvom vi ikke nødvendigvis er enige," skriver partiet i en pressemeddelelse, der er sendt til Lokalavisen i forbindelse med Grundlovsdag, hvor vi fejrer demokratiet, der blev indført i Danmark i går for 169 år siden.

Hvis man ikke kan samle 1500 underskrifter, er man alligevel velkommen til at henvende sig til Radikale Venstre i Aarhus, der så vil fremstille forslaget, hvis partiet synes godt om det.

Publiceret 06 June 2018 06:53