Kulturprojektet Eutopia, der holder til på den gamle Gellerupscenen bliver lukket med udgangen af juli.

Kulturprojektet Eutopia, der holder til på den gamle Gellerupscenen bliver lukket med udgangen af juli. Arkivfoto

Læserbrev: Lukning af Gellerup-projekt er et løftebrud

Somaliske foreninger protesterer over lukning af Eutopia i Gellerup

Af
Læserbrev af Abdirahman M. Iidle og Abdirashiid Sheikh

AarhuSomali (sammenslutning af somaliske foreninger)

Vi hører til vores forfærdelse, at Eutopia Stage i Gellerup tænkes lukket til sommer. Det må da være en fejl. For når man vil bygge en 'International bydel', som flere store skilte i Gellerup annoncerer, så er det ikke nok med nye veje og huse. Kulturlivet skal også tilgodeses. Og hvis Eutopia lukkes, vil der være tale om et løftebrud.

I Aarhus Kommunes kulturpolitik handler visionerne og målene om alle borgeres aktive deltagelse i kulturlivet, og om at kulturaktiviteterne bidrager til at udvikle aktivt medborgerskab. Vi har gennem et par år oplevet, at Eutopia har taget meget aktivt del i dette, og med rette er blevet rost igen og igen, lokalt, på landsplan og internationalt.

Fra starten var der lagt op til at gøre Eutopia permanent. Som der stod i stillingsopslaget til kunstnerisk leder: ”Det er afgørende, at der ikke bliver tale om en 2017 begivenhed, men at der lægges kræfter i det brede samarbejde og den konstante forankring.”

Så hvis Eutopia lukkes til sommer, er der tale om et løftebrud.

Vi hører, at Eutopia har sparet penge op til at kunne klare sig resten af 2018. Så hvorfor sådan et hastværk med at lukke scenen allerede til sommer. Lad dog i det mindste Eutopia få lov til at blomstre året ud. Så kan en bredere kreds af byrådets politikere ved efterårets budgetforhandlinger beslutte Eutopias fremtid.

Hvis man politisk mener noget som helst med at have en kulturpolitik, med de beskrevne visioner og mål, så er det helt håbløst at lukke Eutopia, der er en stor kulturel berigelse for Gellerup og for hele Aarhus.

Publiceret 30 May 2018 10:00