Dagens hold fejrer, at afdækningen endelig kan pilles af skiltet ved den nye skadestue

Dagens hold fejrer, at afdækningen endelig kan pilles af skiltet ved den nye skadestue Foto: Michael Harder

Skadestuen i Aarhus er nu flyttet

Aarhus Universitetshospital har tirsdag taget imod de første akut syge patienter på Skadestuen ved Indgang J3 på Palle Juul-Jensens Boulevard 161 i Skejby

Fra i dag skal aarhusianerne et nyt sted hen, hvis man har brug for at komme på skadestuen. Klokken 10.00 blev de første patienter nemlig modtaget på Aarhus Universitetshospitals nye skadestue i Skejby, imens dørene på samme tidspunkt blev lukket for nye patienter på skadestuen i Nørrebrogade. Det oplyser Aarhus Universitetshospital i en pressemeddelelse.

"Vi er det eneste hospital i landet, der driver to fuldt bemandede vagthold på to skadestuer i dag. Vi gør det kun i dag. Det er spændende og det fungerer," siger ledende overlæge Ole Mølgaard begejstret i pressemeddelelsen.

Den nye skadestue på Palle Juul-Jensens Boulevard 161 i Skejby har i løbet af de første 45 minutter taget tog imod fem patienter, tre i skadestuen og to i traumecentret.

"Vi har ingen i skadestuen med alvorlig sygdom eller alvorlig tilskadekomst endnu. Det har været en fornøjelse at starte op herude. Alle medarbejdere er glade. Mange har knoklet for at blive klar, så det er lidt som en fest endelig at tage imod de første patienter," fortsætter Ole Mølgaard.

Den gamle skadestue er lukket

I dag er den nye og den gamle skadestue begge fuldt bemandet med personale klokken 7 til 15. Den gamle skadestue nåede at tage imod 25 patienter, inden den lukkede kl. 10 i dag. De vil blive færdigbehandlet på den gamle skadestue inden klokken 15.

"Vi har valgt at flytte skadestuen fra morgenstunden, hvor der typisk er færrest patienter. Ved at holde begge skadestuer fuldt bemandet i dag, håber vi, at patienterne kan blive behandlet færdig på den skadestue, de er mødt op på," siger Ole Mølgaard i pressemeddelelsen.

På hverdage er der mest travlt i skadestuen i tidsrummet klokken13 til 21.

jwh

Fakta

Skadestuen og lægevagten i Aarhus er 29. maj kl. 10.00 flyttet til:

Aarhus Universitetshospital, Skejby

Palle Juul-Jensens Boulevard 161

Indgang J3

8200 Aarhus N

Publiceret 29 May 2018 19:04