Kæmpe havefest: Classic Races gladeste nabo inviterer 500 til fest

Anders Grønborg, som er nabo til Classic Race, havde lørdag inviteret 500 gæster til stor havefest og Race Day-arrangement

Af
Jonas Wrede Hansen

Det er dag tre i årets udgave af Classic Race Aarhus. Vejret har været med Nordeuropas Bedste Racefestival hele weekenden, og det ser ud til at fortsætte i dag, hvor der igen skal køres forskellige løb på banen ved Tangkrogen. Endnu en dag med masser af fart og ikke mindst racerbilenernes høje motorlyde, der nok kan få de fleste bil-interesserede til at smile en ekstra gang. Det er simpelthen juleaften for race-entusiaster.

Men hos mange af naboerne til Classic Race i Aarhus er der en helt anden holdning til den årlige racefestival. Gentagne gange har Strandvejens Grundejerforening klaget over løbet, som de mener giver store trafikale problemer og en del støjgener hos naboerne til den tre dage lange festival.

Sådan føler Anders Grønborg det slet ikke. Han bor på Niels W. Gades Vej 1 og er dermed nabo i første parket til den store race-festival.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Anders Grønborg er nabo til Classic Race Aarhus og derfor har han inviteret godt 500 gæster til en kæmpe race-fest.

Anders Grønborg er nabo til Classic Race Aarhus og derfor har han inviteret godt 500 gæster til en kæmpe race-fest. Foto: Jonas Wrede Hansen

"Jeg synes ikke, at det er helt så stort et problem, som de andre i grundejerforeningen gør det til. Jeg har det egentlig ganske fint med løbet," fortæller han til Lokalavisen Aarhus og fortsætter:

"Det er da bare fedt, at der kommer så mange aarhusianere ud i vores område og ser, hvor fedt det er at bo herude."

Kæmpe havefest

I stedet for at brokke sig over løbet sammen med størstedelen af Strandvejens Grundejerforening, som Anders Grønborg også er del af, så har han i stedet valgt at gøre weekenden til en stor fest. Derfor har han hjemme i sin imponerende baghave simpelthen inviteret 500 af de nærmeste venner, familiemedlemmer og forretningsforbindelser til fest hele lørdagen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Jonas Wrede Hansen

"Når jeg nærmest bor lige på banen, så synes jeg, at det forpligter lidt. Vi kan jo stå at kigge direkte ned på bilerne," siger han smilende til Lokalavisen Aarhus, som besøger festlighederne lørdag, hvor de 500 gæster er samlet i haven

Her er der både er sat store telte op, der er forskelligt mad og drikke til gæsterne, legeområder for børnene, og så er der fornemt besøg af rapperen Pede B, der viser sine freestyle-evner frem.

Anders Grønborg holdt arrangementet første gang sidste år, hvor han havde cirka 250 gæster på besøg. I år er der dobbelt så mange gæster i haven, og for ejeren af det enorme hus og den store have lige midt i Aarhus' største race-løb kan begivenheden bruges til andet end bare havefest.

"Jeg kan også bruge det i forbindelse med forretningsforbindelser og netværk," fortæller Anders Grønborg, der er koncerndirektør i Aarhus-virksomheden Lasertryk.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Pede B frestyle-rappede om emner som racerløb, Audi og lasertryk

Pede B frestyle-rappede om emner som racerløb, Audi og lasertryk Foto: Jonas Wrede Hansen

Glad for biler

Det er dog slet ikke nogen hemmelighed, at Anders Grønborg også selv er glad for biler, hvilket han også begrunder som en årsag til, at han nok er mere begejstret for Classic Race end sine naboer.

"Jeg har også selv et par hurtige biler, som man kan kigge på i dag," siger han med et grin, imens larmen fra de hurtige biler ude på vejen næsten overdøver snakken fra de mange hundrede gæster i haven.

Selvom mange er naboerne er irriterede over den store race-begivenhed, så har Anders Grønborgs begivenhed alligevel lokket nogle af Classic Race-modstanderne ned i haven. En af dem er naboen Jens Hørup, som er en del af Classic Race-udvalget i Strandvejen Grundejerforening. Han har i flere år været modstander af løbet og er det stadigvæk. Men han vil alligevel gerne møde op til Anders Grønborgs arrangement.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Jonas Wrede Hansen

"Anders er jo en fin fyr, og det er rigtig dejligt, at han holder sådan et arrangement," fortæller han til Lokalavisen Aarhus og fortsætter:

"Jeg deler ikke den samme entusiasme for Classic Race, som Anders gør. Vi er en del i grundejerforeningen, der mener, at løbet ikke er lovligt, og vi føler, at kommunen ikke lytter til os. Det er jo ikke kun tre dage med larm fra Classic Race. Det er jo faktisk 18 dage, for de bruger flere dage på at sætte det op inden, og de bruger flere dage på at tage det ned efter weekenden," fortæller han.

For en stund er den negative stemning dog vendt hos Jens Hørup, som sagtens kan finde ud af at hygge sig til Anders Grønborgs event i haven.

Classic Race Aarhus blev kørt første gang i 2010. I år er der mere end 40.000 gæster til den store race-festival, som startede i fredags og slutter søndag.

Publiceret 27 May 2018 12:29