Holdet træner hver mandag 19:00-20:30 og fredag 17:30-19:00 på L.A. Rings Vej 54, 8270 Højbjerg. Pressefoto

Holdet træner hver mandag 19:00-20:30 og fredag 17:30-19:00 på L.A. Rings Vej 54, 8270 Højbjerg. Pressefoto

Gulvkamp: Som at tumle med sine børn

I Højbjerg er fodbolden og fitnesscenteret byttet ud med hvide kampdragter og blå træningsmåtter

Af
Af Martin Jørgensen

sport 'Som at tumle med sine børn... Bare med voksne!', er det første syn, der møder en, når man besøger www.gulvkamp.dk.

Et spritnyt jiu-jitsu- og grapplinghold for voksne er startet op i sydbyen, og de kampklædte kæmpere holder til i Aarhus Syd Taekwondo Klubs lokaler i Højbjerg.

”Vi oplever næsten hele livet stående, og derfor er gulvkamp enormt effektivt, fordi du fratager større og stærkere modstandere deres naturlige fordele når de bliver taget ned på gulvet”, siger Jacob Lyhne, den ene af to instruktører på holdet som underviser i Brasiliansk Jiu Jitsu, eller BJJ som det også kaldes, og fortsætter:

”Når vi træner gulvkamp lærer vi at bevæge os naturligt og afslappet på gulvet, men også at kæmpe hårdt og give sig 100 % uden at få skader, i modsætning til mange andre sportsgrene."

Vanedannende gulvkamp

Det nye hold tæller stadig en beskeden medlemsskare, men instruktørerne fortæller, at sporten er vanedannende. Derfor er de også sikker på, at flere folk vil støde til.

”I gulvkamp handler det om at kontrollere en modstander, og du mærker med det samme, om noget virker eller ikke. På en halv time med sparring på gulvet kan du opleve stribevis af nederlag og sejre hurtigt efter hinanden, og du lærer derfor meget, meget hurtigt, hvad der er effektivt og hvad der ikke er,” fortæller Jacob Lyhne.

Steffen Lund Andersen er den anden instruktør på holdet og har tidligere været aktiv kæmper og en af frontpersonerne i Aarhus Fight Academy beliggende mellem Tilst og Hasle. Grundet arbejde, familie og en flytning har han nu i stedet kastet noget af sin energi i det nye projekt ”Gulvkamp” i Højbjerg tættere på hjemmet i Malling.

En skånsom sport

Steffen Lund Andersen har tidligere trænet MMA, men med alderen har hans fokus rykket sig mere i retning af ren gulvkamp.

”Gulvkamp er meget skånsomt, og du kan i praksis træne gulvkamp hele livet. Fordi kampen foregår på gulvet er hastigheden også lavere end i stående kamp,” siger Steffen Lund Andersen, der ikke lægger skjul på, hvad man som menneske kan få ud af at gå til gulvkamp.

"Gulvkamp er en meget sofistikeret kampsport hvor teknik, erfaring og mentalt formåen spiller en større rolle end fysisk overlegenhed. Gennem gulvkamp lærer du at kontrollere større og stærkere mennesker, uden at du eller de lider overlast. Og så opstår der meget stærke venskaber og stor gensidig respekt mellem os der kæmper sammen og skiftevis taber og vinder”, slår instruktøren fra Malling fast.

Holdet er målrettet voksne drenge og piger, og man kan få 14 dages gratis træning i klubben.

Publiceret 26 May 2018 10:00