1972: Kronprins Frederik og prins Henrik foran Marselisborg Slot, hvor den royale familie har tilbragt meget tid. Arkivfoto: Jette Reinholdt/Scanpix

1972: Kronprins Frederik og prins Henrik foran Marselisborg Slot, hvor den royale familie har tilbragt meget tid. Arkivfoto: Jette Reinholdt/Scanpix Scanpix Danmark

Stort galleri: Danmarks kronprins er konge af Aarhus

50 år: Kronprins Frederik har gennem hele livet haft et nært forhold til 'Smilets By'. Vi har samlet et udpluk af de bedste billeder fra lørdagens fødselar i Aarhus

Af
Jonas Wrede Hansen

Mærkedag I anledning af kronprins Frederiks runde fødselsdag lørdag bringer Lokalavisen Aarhus her de bedste billeder fra Danmarks kommende konges tid i Aarhus.

(Artiklen fortsætter under galleriet)

"Aarhus sidder ret dybt i mit hjerte," lød det fra kronprins Frederik, da han i mandags var i Aarhus for at løbe Royal Run, og det kan der på ingen måde være nogen tvivl om.

For Aarhus har haft en stor betydning i kronprinsens liv. Han flyttede til byen i 1989, da han begyndte at læse statskundskab på Aarhus Universitet, hvorfra han dimitterede i 1995. Siden har han gentagne gange besøgt Aarhus i både private og offentlige sammenhænge. Samtidig har han heller ikke lagt skjul på, at byens fodboldklub, AGF, er det fortrukne hold i Danmark.

"Jeg boede jo på Marselisborg, da jeg læste i Aarhus. Det var kun to stenkast fra både Århus Stadion og travbanen (Jydsk Væddeløbsbane - red.). Jeg kunne høre både travbane og stadion, og det var mere sjovt at høre fra fodbolden end 'parat, start, kør' fra travbanens speaker, så en dag lod jeg mig lokke med derud. Der startede entusiasmen for AGF som et specielt fodboldhold," sagde kronprins Frederik i et interview med B.T. tilbage i 2009.

I portrætbogen 'Under Bjælken', der udkom sidste år, forklarer kronprinsen også, hvordan han i Aarhus under studietiden kunne føle sig mere fri, og hvordan han i Aarhus begyndte at bevæge sig i byens musikalske miljø, hvor han blandt andet mødte Peter A.G. Nielsen fra Gnags.

Fra Lokalavisen Aarhus til kronprins Frederik skal der lyde et stort tillykke med de 50 år.

Publiceret 25 May 2018 15:00