Foto: Aarhus Letbane

Letbanen er særdeles populær blandt passagererne

Undersøgelse, som er foretaget af Aarhus Kommune, viser, at langt størstedelen af letbanens brugere er tilfredse

trafik Der er stor tilfredshed med letbanen blandt dem, der benytter sig af den. Det viser en ny undersøgelse, som Aarhus Kommune har foretaget blandt 760 passagerer i letbanen, oplyser Aarhus Letbane i en pressemeddelelse.

På spørgsmålet ’hvad er dit umiddelbare indtryk af Letbanen?’, har 92,1 procent et positivt indtryk, 5,4 procent svarer neutralt, imens blot 2,5 procent har et negativt indtryk af letbanen, fremgår det af undersøgelsen.

Når brugerne skal sætte ord på deres oplevelse, er det udsagn som ’bedre end bussen’, ’behagelig at køre med’ og ’kører til tiden’, der går igen.

Brugerundersøgelsen suppleres af en passagertælling fra april, der viser, at letbanen har 8.400 passagerer på hverdage. Det er 2.500 flere end buslinje 1A, der tidligere betjente strækningen mellem Aarhus H og Universitetshospitalet i Skejby. Det svarer til en passagerfremgang på mere end 40 procent.

Det er ifølge Aarhus Letbane fortsat ukendt, hvornår strækningerne mod Odder og Grenaa åbner. Strækningerne er nemlig endnu ikke godkendt til passagerkørsel. Når godkendelserne er på plads, og letbanen også kører til Odder og Grenaa, vil der blive foretaget nye undersøgelser, oplyses det i brugerundersøgelsen.

jwh

Publiceret 11 May 2018 20:30