Deltagerne får prøvet en række nye sportsgrene, her prøver de kræfter med floorball.

Deltagerne får prøvet en række nye sportsgrene, her prøver de kræfter med floorball. Pressefoto

Floorball og kaffe skal få flere seniorer til at dyrke motion

'Idræt om dagen' er et nyt initiativ, der skal få Brabrands 60+'ere igang med motion og foreningsliv

Af
Astrid Madsen

Bordtennis, indendørs curling og floorball. Det er noget af det, der kan være på programmet til 'Idræt om dagen' i Brabrand Idrætsforening. Hver torsdag kl. 10-12 mødes en gruppe for at have det sjovt med motion. I samarbejde med DGI Østjylland, Dansk Arbejder Idrætsforbund og Aarhus Kommune arrangerer idrætsforeningen det ugentlige motionstilbud.

'Der bliver flere og flere ældre. Mange seniorer er aktive i forvejen for eksempel her i foreningen til gynmastik, badminton eller petanque. Men vi vil også gerne fange nogle af dem, der ikke er aktive i forvejen. Vi gerne appellere til nogle af dem, der ikke er vant til at være i en forening. Og til dem der ikke synes, det er så nemt at komme af sted til for eksempel træning om aftenen," siger Jens Jensen, formand for Brabrand IF.

Indtil sommerferien er det gratis at være med, men efter ferien skal man melde sig ind i Brabrand IF for at fortsætte. Idéen er, at de to formiddagstimer skal fyldes med motion, ikke kun én slags, men mange af gangen. Efter en fælles opvarmning kan deltagerne melde sig til den sport, de har mest lyst til at prøve. Det kan være badminton, vandring, bordtennis, floorball, hockey eller curling uden is. Aktiviteterne skifter fra gang til gang alt efter, hvad de frivillige selv vælger at byde ind med.

"Man kommer til at prøve nogle nye ting. Jeg troede egentlig ikke, at for eksempel curling ville være noget, men det var rigtig sjovt. Vi har også prøvet floorball, hvor vi fik pulsen op og virkelig kom i gang," siger Lone Poulsen.

Hun er sammen med Lis Armstrong med i den frivillige styregruppe bag 'Idræt om dagen'. Lone Poulsen går i forvejen til gymnastik i Brabrand IF, mens Lis Armstrong går til gymnastik og stavgang. De synes begge to, det er spændende at være med til at sætte gang i projektet.

"Der manglede noget for netop den her målgruppe. Det er vigtigt for alle at få sig rørt. Og hvis man mangler lidt netværk, så kan det være svært at komme af sted. Der er mange 60+, der ikke er kommet i gang med noget bevægelse. Cirka halvdelen af deltagerne har ikke været i gang i foreningen før," siger Lis Armstrong.

Kaffe i pejsestuen

Torsdagsmotionen slutter med en kop kaffe eller en sodavand og en snak. Og både idrætsforeningsformanden og de to kvinder i styregruppen mener, at det sociale er vigtigt for målgruppen. Så når sveden er tørret af panden, går turen ned i hallens pejsestue, hvor der er medbragt kaffe.

"Vi har hygget os og grinet rigtig meget oppe i hallen. Gruppen er ikke så stor endnu, så vi har hurtigt lært hinandens navne. Der er en god stemning. Især når vi bliver fle re, så bliver det sociale efter motionen en vigtig del," siger Lone Poulsen.

Så nu er der ikke længere en undskyldning for ikke at få sig rørt. 'Idræt om dagen' er i Brabrand Idrætscenter, Engdalsvej 86, Brabrand, hal 2, hver torsdag kl. 11-12 til sommerferien.

Publiceret 10 May 2018 08:00