Ny attraktion i Aarhus har taget Danmark med storm

Salling Rooftop har på otte måneder haft en million gæster

Over en million gæster har besøgt Salling Rooftop, siden det 2.000 kvadratmeter store byrum åbnede i august sidste år på toppen af stormagasinet i Aarhus.

"Vi havde aldrig drømt om, at en million mennesker ville besøge Salling Rooftop på otte måneder. Det er meget overvældende, at vi som stormagasin kan være med til at skabe et frirum i en hektisk hverdag og skabe gode oplevelser for dem, der besøger Salling. Det har i flere år været vores ambition, at Salling skal være et oplevelseshus, hvor shopping og gode oplevelser kombineres. Derfor har vi haft fokus på at aktivere Salling Rooftop med underholdning og events. Men at vi nu har formået at skabe en attraktion og et koncept, som en million mennesker har besøgt, overgår vores vildeste fantasi," siger Salling-direktør Marianne Bedsted i en pressemeddelelse fra Dansk Supermarked, der ejer Salling.

Stormagasinet har installeret dørtællere ved alle indgange for at holde styr på antallet af gæster.

Den store interesse for Salling Rooftop gælder ikke blot i Aarhus og Danmark. Internationale medier som den engelske avis The Telegraph og den tyske tv-station 3sat har fremhævet den aarhusianske attraktion.

"På Salling Rooftop kan de besøgende få en oplevelse af byen, som de ikke finder andre steder. Den specielle oplevelse vil både aarhusianerne og turisterne gerne have, og det er en del af oplevelsen, at det ikke er en attraktion i traditionel forstand," forklarer Mette Dahl-Jensen, der er chefkonsulent i VisitDenmark.

Udover en flot udsigt har byrummet budt på kulturelle oplevelser med blandt andet yoga under åben himmel og koncert med Poul Krebs. I år kan aarhusianerne og turister blandt andet glæde sig til arrangementer på taget under Jazzfestivalen og Aarhus Festuge. Hver fredag vender forskellige DJ's plader.

Aalborgenserne kan se frem til, at Salling er ved at opføre en Rooftop på toppen af stormagasinet i Aalborg. Den forventes at stå klar i sensommeren 2018.

Fakta om Salling ROOFTOP

- Salling ROOFTOP åbnede fredag 25. august 2017

- Allerede efter tre måneder rundede besøgstallet en halv million mennesker

- På den mest besøgte dag har mere end 12.000 gæster besøgt Salling Rooftop

- Der er plads til 730 mennesker på de 2.000 kvadratmeter

- Tagterrassen ligger i 25 meters højde på 5. og 6. sal

- Det er gratis at besøge taget, som har åbent fra 10-20 mandag til torsdag, 10-21 fredag og 10-18 i weekenden

jr

Publiceret 04 May 2018 07:41