Pressefoto

Pressefoto

Letbanens årsregnskab viser underskud på 700 millioner kroner

Ekstraordinære nedskrivninger årsag til kæmpe underskud

Af
Jeppe Rafn

Regnskabet for Aarhus Letbane viser et underskud på 706 millioner kroner i 2017. Den primære årsag til det gigantiske underskud er, at selskabet for første gang har valgt at nedskrive værdien af sine anlægsaktiver, der består af skinner, anlæg, tog og lignende.

Letbanen har hidtil brugt 3,5 milliarder kroner på skinner og tog med videre, og af det beløb har man valgt at nedskrive værdien med 636 millioner kroner.

Nedskrivningen er ikke udtryk for en ny udgift, men er et regnskabsteknisk krav og praksis, som eksempelvis også Metroselskabet i København og Hovedstadens Letbane benytter, skriver Aarhus Letbane på sin hjemmeside.

Årets resultat før nedskrivninger er på 68 millioner kroner, hvilket er på niveau med det forventede.

Som følge af underskuddet er letbanens egenkapital skrumpet fra 760 millioner kroner i 2016 til 186 millioner kroner ved udgangen af 2017.

Letbanen hæfter sig i sin årsrapport ved, at letbanen i april 2018 dagligt transporterede 8.400 passagerer på strækningen mellem Aarhus Hovedbanegård og Universitetshospitalet, der åbnede 21. december 2017. Det er 40 procent flere pasagerer, end der tog bussen på denne strækning.

Driften har samtidig været stabil, konkluderer selskabet, og man har i år fokus på at åbne de to øvrige strækninger mellem Aarhus og Odder og Aarhus og Grenaa.

Publiceret 01 May 2018 11:06