Bog-aktuel bokser slår til igen: "Jeg vil være verdensmester"

Risskov-bokseren Lolenga Mock satser som 46-årig på en VM-titel. Egå-journalist udgiver nu bog om ham

Af
Kim Skovrup Andersen

En nysgerrig sportsjournalist, der gerne vil i god form, kan føre til mange ting.

I Tania Clausagers tilfælde endte det med en bogudgivelse i form af 'Lolenga Mock - Manden der aldrig giver op'. Egå-journalisten debuterer dermed som forfatter, fordi hendes boksetræner simpelthen var en god og fascinerende historie, som hun bare måtte fortælle.

Lokalavisen møder dem begge i Champs Camp Aarhus i Sverigesgade, hvor gulvet er drivvåd af sved, for Lolenga Mock har lige gennemført en træningssession med en håndfuld håbefulde boksere.

"Jeg mødte Lolenga Mock her i bokseklubben. Jeg har skiftende arbejdstider og er ikke godt til holdsport generelt, men kan godt li' hård træning. så jeg kontaktede Mock. Så startede jeg hernede og syntes, det var fedt og fik ham som personlig træner. Jeg fandt hurtigt ud af, at han havde en spændende historie, som burde skrives. Han har kæmpet meget alene," fortæller Tania Clausager.

Lolenga Mock vandt sin senenste til Mogens Palles 60 års jubilæumsstævne i Frederiksberg Hallerne i januar 2018, hvor modstanderen hed Dmitri Chudinov fra Rusland. Arkivfoto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix

Lolenga Mock vandt sin senenste til Mogens Palles 60 års jubilæumsstævne i Frederiksberg Hallerne i januar 2018, hvor modstanderen hed Dmitri Chudinov fra Rusland. Arkivfoto: Thomas Sjørup/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Familien dræbt

Som 25-årig var Lolenga Mock i gang med en lovende bokse-karriere i hjemlandet Zaire, da livet pludselig ændrede sig for altid.

Borgerkrigen rasede i landet, og under et oprør mod landets præsident blev Mocks familie brutalt myrdet, mens han selv må flygte til Kenya for at redde sit liv.

Som FN-flygtning kom han til Danmark i 2003, og han har været bosat i Risskov de seneste ti år og er blevet dansk statsborger. Drømmen om at vinde en VM-titel blev genoplivet for et par år siden, da han kommer under den legendariske promoter Mogens Palles vinger. Og det som veteranbokser med nu elleve sejre.

LÆS OGSÅ: Skæbnekamp: 45-årig Aarhus-bokser går efter VM-kamp

For bokseren, som netop har rundet de 46 forår, er det en stor ære, at der nu er skrevet en bog om supermellemvægteren:

"Jeg føler, det er en stor ære, og det er en drøm, der går i opfyldelse. Boksning betyder alt for mig og har reddet mit liv. Det giver mig energi og har lært mig aldrig at give op: Boksning har også givet mig selvtillid, disciplin og gjort mig til et bedre menneske. Det er som en stor familie. Boksning blev som en familie for mig, da jeg mistede min egen," siger Lolenga Mock, som i dag bor i et rækkehus i Risskov sammen med sin kone og deres tre børn.

Lolenga Mock er lykkelig for, at journalisten Tania Clausager har skrevet en bog om ham.

Lolenga Mock er lykkelig for, at journalisten Tania Clausager har skrevet en bog om ham.

I bogen medvirker en række personligheder fra bokseverdenen, herunder de tidligere verdensmestre Mikkel Kessler og Mads Larsen samt bokseekspert Kurt Thyboe og promotor Mogens Palle.

Om sin fremskredne alder, siger Mock:

"46 er bare et tal. Mit mål er at blive verdensmester. Jeg har gode folk omkring mig, og jeg tror, at min drøm vil gå i opfyldelse."

Grunden til, at bogen bliver udgivet nu og ikke efter karrierestoppet er følgende:

"Jeg synes, det er synd, hvis folk ikke kender hans historie, mens han er aktiv, så folk ved, hvor han kommer fra," siger Tania Clausager, der har fulgt bokseren gennem de seneste år.

Og det kan være, der komme en fortsættelse, hvis bokseveteranen går hele vejen. Der arbejdes ihvertfald på højtryk i kulisserne på at få en VM-kamp.

Publiceret 25 April 2018 19:30