Casablanca. Foto: Aarhus Update

Casablanca. Foto: Aarhus Update

Casablanca fortsætter med årlige millionunderskud:

"Vi er her i al evighed"

Ejer Jørgen Danielsen ryster ikke på hånden trods stort underskud

22 millioner kroner.

Så stort er det samlede underskud for den legendariske Aarhus-café Casablanca siden 2009, hvor den aarhusianske rigmand Jørgen Danielsen overtog stedet. 

Casablanca kom samtidig ud af seneste regnskabsår 2016/2017 med det hidtil største underskud på 4,2 millioner kroner efter skat.

Ifølge ejeren skyldes det seneste underskud især, at man har haft gang i en stor ombygning.

"Vi har haft lukket i fem måneder, mens vi byggede om. Det giver knap så mange indtægter som normalt. Det er svært at have indtægter, når man har lukket, og en ombygning koster også mange penge," siger Jørgen Danielsen til Lokalavisen Aarhus og fortsætter:

"Derudover støtter vi socialt udsatte i Aarhus med langt over en halv million kroner årligt, uanset om vi har omsætning eller ej. Så der er mange årsager, men heldigvis er vi så velhavende, at vi kan holde det kørende. Vi betaler alle vores regninger."

God for 264 millioner

Ifølge Jørgen Danielsen vil Casablanca med sikkerhed også præstere et underskud i indeværende regnskabsår på grund af ombygningen.

Han ønsker dog ikke at kommentere årsagen til et kontinuerligt underskud de seneste otte år.

"Det er ikke den måde, vi arbejder på. Vi arbejder ekstremt målrettet og med dybde i alt, vi laver, og det fortæller vi til de journalister, der vil sætte sig ind i, hvad det hele går ud på. Vi arbejder ikke med tjubang-journalistik," forklarer han.

Selvom de fleste virksomheder ville bukke under med millionunderskud år efter år, så er det ikke aktuelt for Casablanca, slår Jørgen Danielsen fast. Han har opbygget sin formue med firmaet System Frugt og ejer Sjette Frederiks Kro i Riis Skov og bageriet Mor Anna i Mejlgade.

Seneste regnskab for hans personlige selskab, Jørgen Danielsen ApS, viser da også, at han har en egenkapital på 264 millioner kroner.

"Det koster sindssygt mange penge at drive café, men vi har ikke tænkt os at lukke nu. Vi er her også i morgen, om to år og ti år. Vi er her i al evighed, og gæsterne kommer trofast her mere og mere, fordi de kan se, at vi laver noget markant anderledes end alle de andre. Vi er på en lang rejse, som kræver tålmodighed, og det findes der desværre ikke ret meget af i denne branche."

Underskud i otte år

Casablancas årsresultat efter skat:

16/17: - 4,2 mio. kr.

15/16: - 2,5 mio. kr.

14/15: - 2,6 mio. kr.

13/14: - 3,9 mio. kr.

12/13: - 2 mio. kr.

11/12: - 2,1 mio. kr.

10/11: - 2,4 mio. kr.

09/10: - 2,2 mio. kr.

Publiceret 13 April 2018 18:00