Se billederne:

Supermarkedkæde vil bygge kæmpe hovedkontor ved Godsbanen

250-300 medarbejdere kan få deres daglige gang på Godsbanearealerne sammen med en dagligvarebutik

 Aarhus Kommune har gennemført et offentligt udbud af et byggefelt til opførelse af kontorbygninger på Godsbanearealerne. Magistraten har vedtaget at indstille til byrådet, at byggefeltet sælges til den tyske supermarkedkæde Lidl.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Lidl har planer om at åbne et nyt, dansk hovedkontor med plads til 200-300 medarbejdere, og samtidig ønsker virksomheden også at etablere en såkaldt koncept-butik, hvor nye varer og kampagner kan introduceres og testes, inden de ruller ud til resten af Danmark.

LÆS OGSÅ: Se illustrationerne: Sådan bliver byens nye brokvarter

Ifølge Lidl, der har 111 supermarkeder i Danmark, bliver hovedkontoret 11.000 kvadratmeter stort. I dag har den tyske kæde hovedsæde i Kolding med cirka 250 medarbejdere, hvis faste arbejdsplads kan rykke til Aarhus i 2021.

”Godsbanearealerne er et levende område med rigtig mange brugere, nye beboere og et mangfoldigt byliv. Lidls projekt med en ny dagligvarebutik til området og et nyt hovedkontor vil tilføre endnu mere liv til bydelen med de mange nye arbejdspladser og forskellige nationaliteter, der vil få sit daglige virke i området” siger Rådmanden for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V).

LÆS OGSÅ: Det skal være slut med grimme byggepladser i Aarhus

Lidls administrerende direktør Dirk Fust ser store muligheder i området.

”Vi vil skabe en dynamisk og kreativ arbejdsplads for vores medarbejdere, der kommer fra 25 forskellige lande – og her er Aarhus K ideel. Vi er begejstrede for atmosfæren i området, og muligheden for at skabe nye, fælles initiativer med områdets brugere og beboere. Vi vil gerne vise, hvem vi er, og hvad vi kan bidrage med – både til Aarhus og til resten af Danmark.” 

Som er del af projektet vil Lidl desuden skulle etablere et parkeringshus til brug for den nordlige del af Godsbanearealerne. Planen er, at parkeringshuset skal danne ramme for små og store bylivsskabende aktiviteter for områdets besøgende, brugere og beboere.

dp

Parkeringshuset.

Parkeringshuset.

Parkeringshuset.

Parkeringshuset.

Lidl-hovedkontoret kommer til at ligge på den anden side af Åhusene.

Lidl-hovedkontoret kommer til at ligge på den anden side af Åhusene.

Publiceret 12 April 2018 07:08