Marie Lock-Hansen blev skudt 10. november 1967 i på Hestehavevej i Højbjerg.

Marie Lock-Hansen blev skudt 10. november 1967 i på Hestehavevej i Højbjerg.

Højbjergmordet:

Lenes far gjorde Oscar Lock-Hansens kone gravid

Det er med at holde tungen lige i munden, når man skal finde ud af, hvordan relationerne var i Lock-Hansens omgangskreds og hele familiespindelvævet

Af
Af Rasmus Kunzendorf

Lene Pors' far, Jørgen Peter Andersen, som var repræsentant og folketingspolitiker for Det Radikale Venstre, havde sammen med sin kone et ganske tæt forhold til Oscar Lock-Hansen, og hans daværende kone, Vera, i begyndelsen af 50'erne.

Det udviklede sig senere til et brud mellem de to par. Efter opførelsen af et fælles sommerhus i Mariendal Havbakker opstod der nemlig en affære mellem repræsentanten og Oscars kone, som resulterede i en graviditet, og drengen Steen kom til verden. Oscar påtog sig faderskabet for Steen, velvidende han ikke var faren.

 

LÆS OGSÅ: Højbjergmordet: Marie Lock-Hansens nevø taler ud

Oscar Lock-Hansen var gift med Vera, med hvem han adopterede en datter, før ægteskabet blev opløst i 1952, hvor Oscar året efter giftede sig med Marie, som siden blev skudt og dræbt i parrets fælles villa på Hestehavevej i Højbjerg.

Jørgen og hans kone boede ikke så langt derfra, nemlig på Frederiksbjerg. De adopterede i februar 1952 en datter fra et børnehjem, Lene Pors. Hun er aktuel med bogen 'I skyggen af Højbjerg.' Hendes far Jørgen Peter Andersen arbejdede som sælger for et gulvfirma, var politisk engageret og medlem af samme parti som Maries mand, Oscar. Repræsentanten var formand for Det Radikale Venstre i Aarhus, Oscar var næstformand. Repræsentanten blev siden medlem af Folketinget for Randers Amtskreds. De var ikke kun partifæller og engageret i samme parti, men også private venner, indtil repræsentanten gjorde Oscars kone Vera gravid og fødte barnet Steen.

LÆS OGSÅ: Højbjergmordet: Skød Lenes far Marie Lock-Hansen?

Repræsentantens motiv til at skulle have slået Marie Lock-Hansen ihjel skulle være, at han ville sørge for, at hans søn, Steen ville arve fra Oscar Lock-Hansen, hvilket en ægtepagt mellem Marie og Oscar Lock-Hansen angiveligt skulle have forhindret.

 

Publiceret 12 April 2018 19:00