Rejsegilde på million-hytte i Lisbjerg

Nyt naturværksted er ved at tage form i Lisbjerg Skov

Af
Af Kim Skovrup Andersen

På en af årets første forårsdage blev der forleden tændt for bål og pyntet op med banner og hejst kranse op i toppen af FDF's nye naturværksted i Lisbjerg Skov. Anledningen var rejsegilde for den nye hytte i skoven, og interessen var stor fra både børn og voksne.

“Rejsegildet markerer, at vi for alvor er ved at gøre en drøm til virkelighed. Vi har arbejdet på det her projekt i flere år, men i dag kan vi for alvor se, hvor fedt det her bliver,” sagde Simon Kangas Larsen ved rejsegildet, der fandt sted fredag eftermiddag. Han er formand for FDF Ellevang-Risskov, der bygger naturværkstedet, og projektleder.

LÆS OGSÅ: Naturforsamlingshus i Lisbjerg til 3,5 millioner kroner

Ud over at en del af FDF Ellevang-Risskovs børn og familier deltog i festlighederne, var håndværkerne på byggeriet med, samt sponsorer fra de lokale menighedsråd, Rotary og Y's Men's Clubber. Friluftsrådet har støttet, at naturværkstedet får shelters og bålhytte. Formand Jens Peter Schou Nielsen fra Friluftsrådets Kreds Århus Bugt var med til rejsegilde, og han var imponeret over byggeriet.

Mange kommende brugere

“Jeg er sikker på, at mange vil kunne få gode natur og friluftsoplevelser i det her nye naturværksted. Både FDF'ere og spejdere men forhåbentligt også mange andre.”

Projektet har et samlet budget på 3,5 millioner kroner, hvor en stor del kommer fra A.P. Møller Fonden og Aarhus Kommunes anlægspulje. Projektet er dog ikke helt i mål økonomisk, og derfor bliver der lagt mange frivillige kræfter i projektet, og der sælges folkeaktier, som kan købes via projektets hjemmeside.

Naturværkstedet er færdig til sommer og bliver efter planen indviet lige efter sommerferien.

Publiceret 12 April 2018 10:00