Christian Poulsen, der er indehaver af CP Byg, kan nu se sit boligbyggeri skyde op på Thorsvej i Åbyhøj. De 18 lejligheder, der ligger i fem punkthuse og et længehus, er allerede solgt - fire af dem kom i budrunde, da der var rift om dem.

Christian Poulsen, der er indehaver af CP Byg, kan nu se sit boligbyggeri skyde op på Thorsvej i Åbyhøj. De 18 lejligheder, der ligger i fem punkthuse og et længehus, er allerede solgt - fire af dem kom i budrunde, da der var rift om dem.

Thors Have i Åbyhøj:

Omstridte boliger revet væk i budrunde

Alle nybyggede lejligheder, der var udsat for massive protester, er nu solgt på Thorsvej

Af
Louise Nyvang Burmeister

Håndværkerne er stadig i fuld gang på Thorsvej 6A i Åbyhøj, men de 18 ejerlejligheder, der forventes at stå færdige 1. juni, er allerede solgt.

Det er derfor en meget tilfreds bygherre Christian Poulsen, indehaver af CP Byg, der tager imod avisen på byggepladsen.

“Salget er gået over al forventning. Vi står med en rigtig god følelse i dag. Det er blevet et godt produkt, som giver en god sammenhæng med området,” mener Christian Poulsen.

LÆS OGSÅ: Fjernvarmegrunden: Nu får de endelig en lokalplan

Forløbet gik dog ikke stille af sig af sig. Grunden, der ligger lige op til Åby Park og hvorpå der tidligere lå et fjernvarmeværk, mente mange, lokale borgere skulle gives tilbage til parken, som den tidligere havde været en del af.

I forbindelse med vedtagelsen af en ny lokalplan for området, blev der hængt bannere op i byen, og der blev demonstreret.

Fire-fem år gik der, fra CP Byg købte grunden, og til lokalplanen blev endeligt vedtaget.

“Der var en del polemik. Mange har haft en mening om byggeriet, og mange var bange for, hvad der skulle ske. Hele processen trak i langdrag. Det var en tung omgang,” siger Christian Poulsen.

Kedelrumsplaner droppet

Det endte med, at han fik lov til at bygge boliger på grunden. Et af de fem punkthuse blev flyttet efter borgerprotester, så det ikke som oprindeligt planlagt lå meget tæt op ad Elværket - områdets ny kulturhus. En plan om at bevare den gamle kedelrumsbygning på grunden måtte droppes.

“Det kunne simpelthen ikke svare sig energimæssigt at renovere den gamle bygning. Også udformningen af bygningen satte nogle begrænsninger. Lokalerne kunne ikke blive ordentligt gennemlyst. Det oprindelige kælderrum er dog bevaret,” fortæller Christian Poulsen.

LÆS OGSÅ: Sagen om fjernvarmegrunden er slut: "Vi er trætte og skuffede"

Den gamle kedelrumsbygning bød også på flere uforudsete oplevelser.

“Der har været en del aktivitet. Der er blevet spraymalet, terroriseret og ødelagt ting. Folk brød ind i lokalerne, og garagen blev brændt ned,” fortæller Christian Poulsen.

Lidt rester fra den oprindelig fjernvarmegrund lever dog videre. En betonkant er blevet bevaret rundt om et af punkthusene, der vender ud mod parken.

“Det er fundamentet fra den gamle gastank. Det giver en flot ramme om huset, og så er det planen, at der skal stå nogle bænke på den,” siger bygherren, der glæder sig over, at rejsegildet blev modtaget positivt.

“Alt i alt står vi med en god følelse nu. Det har selvfølgelig været træls og frustrerende til tider. Men vi er meget tilfredse med resultatet, som i min optik forskønner området. Og det var dejligt at møde mange glade naboer og kommende boligejere til vores rejsegilde,” siger Christian Poulsen.

Også områdets beboere kigger nu fremad. Thorkild Ibsen, der er medlem af Åbyhøj Fællesråd og formand for Elværket Åbyhøj.

“Vi har kæmpet meget for, at der ikke blev bygget på grunden, og samlede mange underskrifter, men den gik ikke. Nu ser vi fremad, og ser på hvordan vi få et godt naboskab,” siger Thorkild Ibsen.

Boligområdet har fået navnet Thors Have.

 

Publiceret 02 April 2018 17:00