Arkivfoto: Jonas Wrede Hansen

Arkivfoto: Jonas Wrede Hansen

Nye udfordringer:

Her er Bent Hansens nye post

Bent Hansen stoppede sidste år som regionsrådsformand i Region Midtjylland. Nu skal han være bestyrelsesformand hos Naturhistorisk Museum i Aarhus

En enig bestyrelse hos Naturhistorisk Museum i Aarhus har netop valgt tidligere regionsrådsformand Bent Hansen som ny bestyrelsesformand efter advokat Jørgen Holst. Det oplyser museet i en pressemeddelelse.

LÆS OGSÅ: Bent Hansen er nu fuldstændig rask: "Det var godt, at jeg gik til læge i tide"

En stor del af bestyrelsen fortsætter, men advokat Jørgen Holst havde fra sin tiltrædelse som bestyrelsesformand meldt ud, at der kun kunne blive tale om fire år. Jørgen Holst overdrager derfor roret til Bent Hansen og træder ud af bestyrelsen.

Skiftet fra sygehuse til natur- og kulturlivet er dog ikke fjernt for Bent Hansen.

"Jeg kender Naturhistorisk Museum i Aarhus særdeles godt. Jeg er kommet her meget, da mine børn var små, og i dag er det børnebørnene, der kommer med på besøg. Vi har nydt museets mange og varierede tilbud gennem årene," fortæller han i pressemeddelelsen.

Mest kendt fra politik

Bent Hansen er mest kendt for sine næsten 40 år i dansk politik - og som en markant profil inden for sundhedsområdet. Men færre er klar over, at Bent Hansen er uddannet cand. mag i historie og allerede kender museumsverden særdeles godt gennem bestyrelsesposter på Herregårdsmuseet Gl. Estrup, Moesgaard Museum, Den Gamle By og Sculpture by the Sea Danmark. Det skriver Naturhistorisk Museum i pressemeddelelsen. 

"Jeg ser frem til at lægge kræfter i bestyrelsesarbejdet på Naturhistorisk Museum i Aarhus. Jeg er imponeret af museets strategi og af udviklingen fra museum til museumsvirksomhed gennem de seneste år - blandt andet den markante vækst fra 50.000 til knap 90.000 gæster på kun fire år. Især er jeg naturligvis optaget af museets mission om at brede viden om natur og naturvidenskab ud til langt flere," uddyber Bent Hansen i pressemeddelelsen. 

Museumsdirektør Bo Skaarup glæder sig til parløbet med Bent Hansen.

"Hele museet ser frem til samarbejdet med Bent Hansen og til at nyde godt hans store erfaring. Museet er inde i en meget positiv vækst i disse år, og vi har lagt en ambitiøs plan frem mod 2030, en strategi som Bent Hansen uden tvivl vil kunne kvalificere markant," siger han i pressemeddelelsen.

jwh

Publiceret 29 March 2018 09:30