AGF-anfører Pierre Kanstrup var onsdag i Talehuset-studiet for at tale om fortid, nutid og fremtid. Podcast-afsnittet varer en lille times tid og kan hentes alle de steder, du henter podcasts.

AGF-anfører Pierre Kanstrup var onsdag i Talehuset-studiet for at tale om fortid, nutid og fremtid. Podcast-afsnittet varer en lille times tid og kan hentes alle de steder, du henter podcasts.

Anfører i podcast:

AGF er en sovende kæmpe - som vi har vækket lidt

Forsvarer Pierre Kanstrup er med i nyeste afsnit at AGF-podcasten Talehuset

?(OBS: Podcasten afspilles nederst i artiklen)

AGF har i den grad fundet formen. Superliga-klubben vælter sig ikke i sejre, men stabiliteten, man sukkede efter i efteråret, hvor rigtig mange point blev tabt, er fundet i foråret.

Med blot et enkelt nederlag og kun to mål indkasseret i grundspillets sidste syv runder står AGF stærkt forud for et neglebidende gruppespil om nedrykning.

LÆS OGSÅ: Klumme: Nedrykning bliver ikke et tema i år

Et gruppespil, der starter 1. april, og som  anfører Pierre Kanstrup mener skal vindes.

“Uden at placere os på en piedestal og tage noget fra de andre hold, så mener jeg, at vi er et bedre fodboldhold. Jeg har stor respekt for de hold, men vi har kun tabt en enkelt kamp mod dem, og det var mod Silkeborg, så favoritværdigheden er vores. Jeg ser os som værende favoritter. Den rolle synes jeg godt, vi kan tage på os, og vi går benhårdt efter at blive nummer et i gruppen,” siger forsvarskrumtappen i det nyeste afsnit af AGF-podcasten Talehuset.

Hovedløse høns

I podcasten fortæller han blandt andet om sin tid i klubben, og hvilken pondus cheftræner David Nielsen er kommet med. Og hvordan holdet har fundet frem til den nuværende stabilitet.

“En ny træner kommer med nye idéer, og de skal som oftest lige ind under huden på spillerne, før de eksekveres til perfektion. Det har vi brugt en del tid på, og nu har han fået sin faste assistent ind, og det har hjulpet gevaldigt,” siger Kanstrup, som beskriver den spanske assistenttræner Rubén Sellés som David Nielsens modstykke.

LÆS OGSÅ: Podcast: “AGF har for mange hverdagskampe”

Under en lang træningslejr i Portugal i vinterperioden tog truppen også en alvorlig snak om sammenhold og 'rykkede tættere sammen i bussen', som Kanstrup beskriver det.

“Det har hjulpet helt vildt. Vi rendte rundt som 11 hovedløse høns og spillede ikke for hinanden, men for os selv. Når tingene ikke kører, så bliver man bange for at begå fejl, og så er det lettest at feje for egen dør i stedet for at hjælpe sin medspiller.”

Anføreren mener, at hele holdet har ansvar for, at der er blevet lukket af bagtil, men også at der bliver scoret alt for få mål.

Fans giver kuldegysninger

“Jeg synes bestemt ikke, vi har parkeret bussen. Vi har skabt rigeligt med chancer. Vi spiller ikke som Barcelona, men vi er et chanceskabende hold, der kan lide at spille bold. Vi skal bare have hul på bylden, og så snart vi får det, ser vi os ikke tilbage,” lover han og kalder AGF en sovende kæmpe.

LÆS OGSÅ: Steffen Rasmussen stopper fodboldkarrieren

“Jeg føler, vi har fået ham vækket en lille smule. Vi har været for dårlige til top seks, men denne sæson skal bruges til at bygge fundamentet og søjlerne og påbegynde taget, så vi i næste sæson kan komme godt fra start og være med, hvor det er rigtig sjovt. På sigt ser jeg AGF være en topklub i Danmark. Det kommer ikke over natten, og vi skal arbejde på en masse, men jeg kan godt se os få vækket kæmpen,” siger den 29-årige forsvarer, der har kontrakt til sommeren 2019.

Han glæder sig til de seks livsvigtige kampe mod Hobro, Silkeborg og Helsingør, og så håber han på, at den gode opbakning fortsætter.

“Når man på udebane træder ind til opvarmning og kan høre, at vores fans 'owner' stadion og har taget over; Det giver kuldegysninger.”

Publiceret 23 March 2018 07:04