Café, stiforbindelse og motionsredskaber:

Mere end bare et højhus

Det er ikke bare 15 etager, der bliver etableret med ændringen af lokalplanen

Da byrådet onsdag gav lov til, at Olav de Linde kan bygge et 58 meters højhus til lejeren, Systematic, på Søren Frichs Vej, så var det langt fra det eneste, der fulgte med beslutningen.

Det gjorde også muligheden for, at softwarevirksomheden kan indfri ønsker om at gøre grunden til en mere integreret del af området.

Udenfor bliver p-pladserne gjort offentligt tilgængelige efter almindelig arbejdstid, mens der for enden af parkeringspladsen bliver åbnet op ned mod Brabrandstien og Aarhus Å.

LÆS OGSÅ: Protester mod højhus gør indtryk

”Vi vil sørge for, at der er gennemgang fra Søren Frichs Vej til Brabrandstien gennem vores grund. Der har været en jordvold og et hegn. Med alt det boligbyggeri, der skyder op i øjeblikket længere ude ad Søren Frichs Vej, så bliver der mulighed for nemmere adgang til Brabrandstien den vej igennem, og forhåbentlig kan p-pladserne også aflaste nærområdet lidt. Det giver i hvert fald god mening at holde der, hvis man vil ned på stien og ud på løbe- eller gåture," siger Line Holm Nedergaard, executive assistent ved Systematic og del af styregruppen i forbindelse med højhusprojektet.

I hjørnet ned til Brabrandstien bliver der samtidig etableret en offentligt tilgængelig fitnessplads med fire-fem træningsredskaber.

Uden for Systematics bygninger bliver der lavet en gennemgang mellem Søren Frichs Vej og Brabrandstien. I hjørnet ned til Brabrandstien vil der blive etableret motionsredskaber.

Uden for Systematics bygninger bliver der lavet en gennemgang mellem Søren Frichs Vej og Brabrandstien. I hjørnet ned til Brabrandstien vil der blive etableret motionsredskaber.

Ikke for at tæmme kritikere

Byggeriet af den 58 meter høje bygning, der kan huse 500 arbejdspladser, skaber også plads til at gøre virksomheden til en integreret del af bylivet.

Systematic planlægger at åbne den eksisterende hovedbygning for offentligheden.

”Vi vil prøve at skabe et åbent, inkluderende miljø for alle. Vores vision er, at få etableret en lækker café, som vi og andre kan nyde godt af. Måske skal folk også have mulighed for at komme og købe mad i vores kantine," forklarer Line Holm Nedergaard.

LÆS OGSÅ: Modstandere forbereder anke mod Systematics højhus

Derudover påtænker man at et auditorie i forlængelse af højhuset skal kunne bruges til alle mulige aftenarrangementer, og så vil virksomheden også prøve at give plads til små startup-virksomheder.

Har det hele tiden været planen med de her tiltag?

”Det med at åbne op i stueplan blev vi inspireret til for et par år siden."

Så det er ikke noget, I har gjort for at gøre højhuset mere 'spiseligt' for modstanderne?

”Nej, det er det faktisk ikke. Jeg kan godt forstå, at du spørger, men det er simpelthen noget, vi har talt om i længere tid, efter vi er blevet inspireret af, hvordan andre virksomheder, vi har besøgt, har indrettet sig. Så det har altså ikke noget med debatten at gøre."

For lang proces

Da lokalplansændringen onsdag blev behandlet og endeligt vedtaget, var flere partier ude med kritik af, at beslutningsprocessen havde været for langstrakt og rodet.

Det standpunkt kan Systematic nikke genkendende til.

”Vi kan godt forstå folks bekymring, og vi har fuld forståelse for, at der er følelser i sådan noget. Fra vores side har det dog været en meget lang proces, hvor vi har måttet håbe og tro på, at det til sidst skulle lykkedes. Det har også været en for lang proces, men vi er glade for udfaldet," siger Line Holm Nedergaard, der trods solid modstand mod byggeriet har følt, at virksomheden er blevet fair behandlet.

LÆS OGSÅ: Højhusbyggeri har været en 'rodet proces'

"Der har været udtrykt respekt og forståelse for vores behov for mere plads. Vi er rigtig glade for vores beliggenhed og relationen til alle vores naboer, så vi håber på, når byggeriet engang står der, at mange kan få glæde af det. Måske endda også modstanderne rent faktisk kan få gavn af det. Det er vores håb."

 

Publiceret 16 March 2018 21:00