Millionerne ruller ind:

Stjernekok med endnu et flot regnskab

Michelin-restauranten Frederikshøj har atter præsteret et millionoverskud

Den aarhusianske stjernekok Wassim Hallal er ikke blot en gudsbenådet kok. Han er også en dygtig forretningsmand.

At eje en restaurant med en Michelin-stjerne er nemlig ikke ensbetydende med, at man tjener styrtende med penge i den udfordrende restaurantbranche, men det gør Wassim Hallal og hans restaurant Frederikshøj på Oddervej.

Virksomhedens årsregnskab for 2016/2017 viser, at man har tjent 3,5 millioner kroner efter skat det forgangne år. Det er cirka 800.000 mere end året forinden.

LÆS OGSÅ: Anker: Fisk på menuen hos ny havnerestaurant

Er resultat som kokken i ledelsesberetningen kalder "tilfredsstillende".

Wassim Hallal og kompagni har formået at skabe et solidt millionoverskud hvert år siden regnskabsåret 2012/2013. Restauranten modtog Michelin-stjernen i 2015 og har holdt den siden.

Resultatet gør, at Frederikshøj har oparbejdet en egenkapital på 5 millioner kroner, men årets fortjeneste på 3,5 millioner kroner trækker Wassim Hallal over i 'sparegrisen', det private holdingselskab Wassim Holding ApS.

LÆS OGSÅ: Populær mad- og ølbar hårdt ramt af vandskade

Her kan den dansk-libanesiske kok og forretningsmand glæde sig over at have hele 24 millioner kroner stående i egenkapital.

Holdingselskabet er moderselskab for en række af stjernekokkens foretagender med Frederikshøj som den absolut største bidragsyder. Blandt andet smørrebrøds-delien i Grønnegade, F-Høj, der blot tjente 20.000 kroner efter skat det forgangne år.

Publiceret 14 March 2018 07:00