Arkivfoto.

Arkivfoto.

Aarhus Letbane:

Ingen nøjagtig tidsplan for letbanen

Trafikstyrelsen kender intet til en tidsplan, og letbaneformanden har ingen nøjagtig tidsplan for åbningen af Odder- og Grenaabanen

Af
JØRGEN RYE JP AARHUS

Borgere, borgmestre og presse har i månedsvis efterspurgt en tidsplan for åbning af Odder- og Grenaabanen. Og svaret fra Aarhus Letbane har hver gang været, at man ikke udtaler sig om tidsplan og åbningsdatoer.

LÆS OGSÅ: Aarhus Letbane har kørt 84.000 km med en rettidighed på 99 procent

Hos Trafikstyrelsen, der står for godkendelse af de to baner, er svaret på en aktindsigt fra JP Aarhus, at styrelsen ikke kender til en tidsplan:

"Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen skal i den forbindelse oplyse, at styrelsen ikke er i besiddelse af hverken en tidsplan eller dokumenter, der beskriver en sådan tidsplan for arbejdet med godkendelse af Odder- eller Grenaabanen," skriver styrelsen, der ikke har yderligere kommentarer.

En tidsplan er ellers omtalt i en statusopdatering fra Aarhus Letbane i slutningen af januar:

"Der afholdes et møde med Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i uge 5, hvor Aarhus Letbane fremlægger den overordnede tidsplan, så styrelsen kan planlægge deres ressourcer efter denne."

I Aarhus Letbanes seneste statusopdatering fra uge 10 er der også omtalt en tidsplan.

"Der har været møde med assessor, der har haft en række bemærkninger til tidsplanen," hedder det.

Steen Stavnsbo, formand for Aarhus Letbane, vil ikke oplyse om en tidsplan, for den findes ikke i nøjagtig form, siger han.

"Vi kan ikke bestemme, hvornår assessor mener sig i stand til at godkende det materiale, der skal indgå i ansøgningen til Trafikstyrelsen, og vi har ikke indflydelse på styrelsens sagsbehandlingstid, der kan være alt mellem tre uger og fire måneder," siger formanden og uddyber:

"Det er forklaringen på, at Aarhus Letbane ikke kan sætte en dato på åbning af Odder- og Grenaabanen. I sagens natur findes der derfor ikke en nøjagtig tidsplan, men Aarhus Letbane forventningsafstemmer hele tiden tidsforløbet i godkendelsesprocessen med assessor og Trafikstyrelsen. Det er det, der menes med, at vi drøfter tidsplanen," siger han.

Den nye bestyrelse for Aarhus Letbane mødes første gang torsdag 15. marts.

Publiceret 14 March 2018 08:15