Johannes Schweppenhaüser Bech-Hansen er ny præst i en af kommunens yngste kirker, Skelager Kirke.

Johannes Schweppenhaüser Bech-Hansen er ny præst i en af kommunens yngste kirker, Skelager Kirke.

Droppede rockmusikken og vendte hjem for at følge sit kald

28-årige Johannes Schweppenhaüser Bech-Hansen er flyttet tilbage til Aarhus for at arbejde i sit første job som sognepræst i Skelager Kirke

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Det hører til sjældenhederne, at sognepræst og kirke er på samme alder. Men det er tilfældet med Skelager Kirke og den nyansatte præst.

Da 28-årige Johannes Schweppenhäuser Bech-Hansen blev ansat for ganske nyligt var det i en af kommunens yngste kirker. Skelager Kirke i Skejby er bygget i 1990, hvilket gør dem til jævnaldrende:

“Jeg var virkelig glædeligt overrasket over, at jeg blev valgt til stillingen som sognepræst. Fordi jeg er ung, nyuddannet og på den måde uden erfaring. Jeg synes, det er modigt, at menighedsrådet tør at lægge ansvaret over i mine hænder. Jeg er meget overvældet over det og meget meget glad. Når man er præst, kan man ikke rigtig planlægge, hvor man skal arbejde henne, for det er jo så tilfældigt, hvor der lige kommer en stilling. Så det var bare så heldigt, at denne stilling dukkede op,” siger Skelager Kirkes nye sognepræst.

LÆS OGSÅ: Nu bliver der plads til mandehørm på byens plejehjem

Han er dermed vendt hjem til hjemstavnen efter en række år i hovedstaden, som først trak ham og nogle gymnasievenner over, da de forsøgte at slå igennem med det eksperimenterende rockband 'Regular Turtles'. hvor han var forsanger. Men gennembruddet kom aldrig rigtig.

Præstesøn på omveje

Det gjorde det til gengæld med teologien, men først efter et par omveje, og det til trods for, at Johannes Schweppenhäuser Bech-Hansen er præstesøn. Hans mor er nemlig præst i Aarhus Domkirke.

“Jeg havde faktisk søgt ind på andre fag på Københavns Universitet, men skæbnen ville, at min ansøgning blev væk, og da der stadig var frie pladser på teologi, kom jeg ind der. Efter et halvt år var jeg helt sikker på, at det var studiet for mig, fordi jeg var blevet fanget af teologien og et godt studiemiljø. Efter jeg havde skrevet min bacheloropgave, kunne jeg godt se, at der nok ikke ville være en vej uden om, at jeg ville blive ved med at arbejde med det resten af mit liv,” siger han.

LÆS OGSÅ: Præsteklumme: Der er så meget, vi ikke er nødt til

Skæbnen ville det også, at stillingopslaget til Skelager Kirke dukkede op, da han var ved at være færdiguddannet:

“Jeg tænkte, at det var vildt, og det ville være det mest perfekte overhovedet at få jobbet. Jeg har altid elsket den her kirke, som jeg kender gennem min gudfar, der har været provst i Nordre Provsti. Der er noget trygt og helt vildt rart i at skulle starte et sted, der ikke er helt nyt for mig. Min kone og datter på fire år begynder et sted, hvor vi har familie tæt på. Alle bedsteforældre bor på Thunøgade i Aarhus, så det er meget bekvemt, at vi kan være tætte på dem og helt perfekt at vende hjem nu,” fortæller den nyuddannede sognepræst.

Han er også glad for at have sin mor - Sabine Bech-Hansen - tæt på rent fagligt.

“Der er mange ting, der er første gang for mig lige nu. Hver gang jeg laver noget, så er det næsten første gang, jeg skal gøre det. Derfor er min mor sådan en ekstra mentor, jeg har, hvis jeg har nogle teologiske spørgsmål, salmevalg eller noget prædikemæssigt. Det er en kæmpe hjælp,” siger den hjemvendte søn.

Publiceret 14 March 2018 10:00