Mange vælger alternativ boligfinansiering, efter at banker og realkreditinstitutter har strammet skruen.

Mange vælger alternativ boligfinansiering, efter at banker og realkreditinstitutter har strammet skruen.

Banker smækker kassen i:

Alternative boliglån i vækst i Østjylland

Stramning af lånevilkår gør, at alternativ finansiering er i fremgang

Med mindre du har en mere end almindeligt velpolstret bankbog, en klækkelig sum fra afdøde familiemedlemmer i vente, eller du har vinderkuponen hængende hjemme på køleskabet, er økonomien et ufravigeligt punkt i boligjagten.

Der skal regnes på udbetaling og månedlige ydelser, måles lønninger og indkalkuleres fremtidsdrømme og “hvis det værste skulle ske”-scenarier. Og så skal banken naturligvis afgive den endelige blåstempling.

Det er dog ikke altid, at banken eller realkreditinstituttet vender tommelen op til et boliglån, og så må de boligsøgende forsøge at finansiere huset på anden vis.

Samlet set blev der givet boliglån for 58.858.500 kroner udenom banker og realkreditinstitutter i Østjylland sidste år, hvilket er 10 millioner kroner mere end året før, og over 45 millioner kroner mere end i 2014.

Det viser en gennemgang, som den alternative låneformidler UdenomBanken.dk har foretaget af alle tinglyste lån, der er formidlet af ejendomskredit- og pantebrevsselskaber i perioden fra 2014 til 2017.*

Stor stigning i Aarhus

Aarhus er den kommune i Østjylland, hvor der bliver udlånt flest penge til huskøb via ejendomskredit-og pantebrevsselskaber. De sendte således mere end 26.180.000 kroner i det aarhusianske marked sidste år mod knap 13,4 millioner i 2016.

Dermed tegner den jyske hovedstad sig for områdets største boom i boliglån fra alternative udlånere. Men også Odder har taget et spring fra godt 1,2 udlånte boligmillioner i 2016 til 5,4 millioner i 2017.

* UdenomBanken har gennemgået samtlige tinglyste lån i perioden 2014-2017, som er udstedt af henholdsvis ejendomskreditselskaber og pantebrevsselskaber, der er reguleret af Finanstilsynet.

Publiceret 09 March 2018 14:00