Arkivfoto.

Arkivfoto.

Vildt beløb:

Letbane-forsinkelsen koster tæt på 70 millioner kroner

TV2 Østjylland har fået aktindsigt i, hvor dyr letbane-forsinkelsen har været, og det er ikke småpenge

Sidste års letbane-aflysning samt en efterfølgende forsinkelse på flere måneder har bestemt ikke været en billig omgang. Det viser en opgørelse hos Aarhus Kommune, som TV2 Østjylland har fået aktindsigt i.

Mediet skriver således, at forsinkelsen af Danmarks første letbane har kostet næsten 70 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: Letbanen påkører ung mand: Tre personer løb ud foran toget

"Opgørelsen viser, at forsinkelserne på Aarhus Letbane har været alvorlige. Aarhus Kommune afventer nu det samlede regnskab fra Aarhus Letbane. I budgetterne for letbanen er der allerede afsat beløb som reserver til dækning af uforudsete udgifter, ligesom det er tilfældet for Aarhus Kommune," skriver borgmester Jacob Bundsgaard (S) i en mail til TV2 Østjylland.

De største udgifter, der har været i forbindelse med forsinkelsen, er ifølge TV2 Østjylland 25 millioner kroner til erstatningsbusser og udskydelse af nye køreplan og 37 millioner kroner til ASAL-konsortiet, der har bygget letbanen og lagt kørestrøm, skriver mediet. 

Letbanen forsinket flere måneder

Det var om aftenen 22. september, at Aarhus Letbane meddelte, at man var nødt til at aflyse den store letbane-åbning, da de sidste sikkerhedsgodkendelser ikke var kommet i hus. Derefter var det uklart, hvornår letbanen ville åbne. Flere måneder gik der, og først tre måneder efter, torsdag 21. december, kunne letbanen for første gang kører med passagere. 

Men den lange forsinkelse har altså være en dyr fornøjelse. 

Hvor regningen bliver placeret henne, er et spørgsmål, der først kommer svar på, når Trafikministeriets undersøgelse af godkendelsesforløbet af Aarhus Letbane er klar. Det skriver borgmester Jacob Bundsgaard i mailen til TV2 Østjylland. 

Publiceret 05 March 2018 18:45