Martin Schultz står sammen med sin kone Anja bag restaurant Anker, hvor der bliver serveret en masse fisk samt krogmodnet kød.

Martin Schultz står sammen med sin kone Anja bag restaurant Anker, hvor der bliver serveret en masse fisk samt krogmodnet kød.

Anker:

Fisk på menuen hos ny havnerestaurant

Martin og Anja Schultz står bag den nye Restaurant Anker på havnen

Fransk restaurant uden lyserød polo og strittende lillefinger. Det er konceptet bag Restaurant Anker, der slår dørene op i morgen, lørdag 3. marts på Fiskerivej 12 på havnen i Aarhus.

Det er virksomheden Smag & Slægt, som blandt andet ejes af ægteparret Martin og Anja Schultz, der står bag Anker.

Sammen har de også de to andre kendte Aarhus-restauranter, Den Lille Kro og Martino, og med den nye Anker har de mulighed for at tage store selskaber ind.

LÆS OGSÅ: Mad på israelsk i Aarhus Central Food Market

“Vi har ikke plads til ligeså mange mennesker de to andre steder, og samtidig har vi i lang tid haft en drøm om at åbne en fransk restaurant. Vi har fået arkitekterne til at lave restauranten, så den minder om Bornholm og Skagen, og det er en stemning fra de to steder, vi ønsker at skabe. Derudover har vi jo en fantastisk udsigt ud over havnen og hele det nye boligområde,” siger Martin Schultz, mens han beundrer det frosne vand og de mange lejligheder, der ligger nabo til restauranten.

Et sted alle kan være med

For Smag og Slægt er det vigtigt, at Anker er et sted, hvor alle kan være med rent prismæssigt.

“Vi har fokus på at levere et godt og stabilt niveau, som vi er kendt for de to andre steder. Og vi bliver ikke fornærmede, hvis man udtaler navnet på vinen forkert,” siger restaurant-ejeren med et smil.

LÆS OGSÅ: Havnebassinerne åbner til sommer 

Som gæst hos Anker kan man få retter til 100, 200 og 300 kroner, og man kan selv vælge, hvordan de skal sammensættes, og derudover er der en dagens ret efter kokkens hoved.

“Da vi jo ligger på havnen, har vi naturligvis fokus på fisk, og man kan derfor blandt andet få forskellige skaldyrsfade, men vi har også fem forskellige slags krogmodnet kød, så der er noget for dem, der ikke er til fisk,” oplyser Martin Schultz.

Rykker udenfor

Når sommeren kommer, har Anker en stor terrasse, hvor der vil blive udeservering og mad fra grillen.

“Fredag og lørdag har vi åbent til klokken 02, og der vil være musik i restauranten. Her i begyndelsen bliver det fra klaver, men når vi rammer sommer, så vil der være lidt mere sommer-musik-stemning fra terrassen,” siger Martin Schultz.

Sammen med konen håber han, at aarhusianerne kommer til at tage godt imod Anker.

“Vi ønsker, at stedet bliver et lille fristed. Vi ligger tæt på det hele, og vi synes selv, at det er et af de flotteste steder i byen,” pointerer restaurant-ejeren.

Restaurant Anker

  • Restauranten er på 550 kvadratmeter
  • Den ligger på Fiskerivej 12
  • Der kommer en masse parkeringspladser ved restauranten 
  • Der er plads til 160 mennesker både ude og inde

Publiceret 02 March 2018 11:30