Et kombineret hygiejnerum og toilet på Stensagerskolen, som det ser ud i dag. Foto: Jonas Wrede Hansen

Et kombineret hygiejnerum og toilet på Stensagerskolen, som det ser ud i dag. Foto: Jonas Wrede Hansen

Stensagerskolen får nye lokaler:

"Vi kan ikke få armene ned"

Efter flere års kamp er det nu lykkedes for Stensagerskolen at fraflytte de nuværende barakker

Af
Louise Nyvang Burmeister

Glæden er stor på Stensagerskolen i Viby, der nu har fået nye lokaler til dens over 200 handicappede elever.

Christina Poulsen, der er formand for skolebestyrelsen, har kæmpet for at komme af med de nuværende forhold, der tæller støjgener, pladsmangel og dårligt indeklima.

LÆS OGSÅ: Handicapskole-leder: "Vi er et sted fyldt med lappeløsninger"

"Vi kan ikke få armene ned over, at det endelig er sket. Vi har kæmpet for det i alle de otte år, jeg har været med i skolebestyrelsen," siger Christina Poulsen.

Aarhus Byråd besluttede onsdag, at Stensagerskolen om to-tre år skal flyttes til Ellekærskolen, der har flere tomme lokaler. Ellekærskolen ligger i Aarhus Vest tæt ved ringvejen.

"Det er ikke så afgørende for os, hvor vi kommer hen. Vi vil bare gerne have et nyt sted at være," siger Christina Poulsen og tilføjer: 

"Der er nogle forhold, der skal ændres. Vores børn er ikke trafiksikre, og der er en udfordring med ringvejen. Men det er ikke noget, et hegn ikke kan løse. Vi har jo også et hegn om skolen i dag. Det er selvfølgelig en bekymring, men ikke uoverstigelige problemer," siger Christina Poulsen.

 

 

Positivt at blande børnene

Tidligere havde byrådet ellers meldt ud, at man ville bygge en ny skole til de handicappede elever i Viby, men den løsning blev for dyr. 

"Vi skal til at samarbejde med en almindelig folkeskole. Men det tror jeg, at der kan komme noget positivt ud af. Vores børn får nogle at se op til. Samtidig lærer normalbørnene noget om tolerance og forskellighed. Vi skal selvfølgelig være opmærksomme på mobning, for vores børn kan være nemme ofre," siger skolebestyrelsesformanden.

LÆS OGSÅ: Aarhus bruger 80 millioner kroner på at flytte skole

Stensagerskolen er i dag fordelt på tre matrikler - på Stensagervej 10 og 11 og hos Klubben Holme Søndergaard på Nygårdsvej.

"Tilkørselsforholdene er bedre på Ellekærskolen. Der er mere parkeringsplads. Når der om morgenen kommer 20-30 busser med børn, så skal de ikke holde ude på vejen, ligesom de skal i dag i Viby," siger Christina Poulsen.

Der går 220 elever på Stensagerskolen, og et tilsvarende antal personer arbejder på stedet. Det koster omkring 80 millioner kroner at flytte skolen til Ellekærskolen, der skal gøres mere handicapvenlig.

Publiceret 01 March 2018 10:00