Daniel Wagner er en alsidig atlet, der har sat verdensrekord i længdespring for benamputerede og nu har kvalificeret sig til PL i snowboard. Foto: Lars Møller

Daniel Wagner er en alsidig atlet, der har sat verdensrekord i længdespring for benamputerede og nu har kvalificeret sig til PL i snowboard. Foto: Lars Møller

Første snowboarder til para-OL:

At miste benet har gjort ham endnu bedre

Verdensmester i længdespring, Daniel Wagner, skal til PL som snowboarder

Af
Louise Nyvang Burmeister

Tre uger efter hans højre ben blev amputeret i 2008, stod han med krykker på havetrampolinen og lavede baglænssaltomortale.

I dag kan den 24-årige Daniel Wagner kalde sig verdensmester i længdespring for benamputerede, sølvvinder på 100 meter distancen, og nu skal han til de Paralympiske Vinterlege i Sydkorea. Denne gang i disciplinen snowboard.

Den talentfulde para-atlet har en jernvilje, der har bragt ham vidt omkring på den internationale sportsscene.

“Nu har jeg kastet mig over snowboarden, og det er super fedt, at det er lykkedes at komme med til PL,” siger den unge atlet, der i august flyttede fra Vejle til Hasle i Aarhus.

LÆS OGSÅ: Aarhus-atlet modtager flot pris

Sport har altid været en stor del af Daniel Wagners liv. Siden han var to år, har han dyrket gymnastik. Også før han kom til skade, havde han stået på snowboard.

“Men jeg er bare blevet endnu bedre til det som benamputeret. Jeg har fået en ny vilje til at ville det. På den måde kan det være sundt at være ude for en traumatisk oplevelse, der får en til at stoppe op og tænke over, hvad man egentlig vil. Jeg er blevet god til at sætte mål og opnå dem,” fortæller Daniel Wagner, der som 14-årig kom til skade under en springgymnastikopvisning.

Ingen samler dig op

Han har brugt idrætten til at komme tilbage til sit gamle liv. I begyndelsen fik han ligefrem at vide, at han ikke kunne stå på snowboard. Og ligesom han stod med krykkerne på havetrampolinen, modbeviste han også, at snowboard skulle være umuligt for en benamputeret.

“Andre skal ikke fortælle mig, at noget er umuligt. Jeg vil selv sætte mine grænser. Jeg kan huske, at jeg var skide nervøs i 10 minutter på trampolinen, men så lykkedes det. Ingen kommer og samler dig op og bærer dig videre,” siger Daniel Wagner, der for nylig blev kåret til Årets Danske Para-atlet 2017.

LÆS OGSÅ: VM i para-atletik: Tranbjerg-kæmper vinder sølv i kuglestød

Selvom han nu skal dyste i banked slalom og snowboard cross til PL, så er det stadig atletikken, der er hovedfokus for den unge idrætsmand.

“Jeg er stadig atlet og ikke snowboarder, men det er et åbent vindue, jeg har nu, og jeg kan slet ikke lade være med at gribe chancen,” siger Daniel Wagner, der har et drømmemål om top fem.

“Min bedste placering er en syvende plads. Men det her er et PL, hvor mange har nerver på, og meget kan ske. Forhåbentlig kan jeg bevare roen,” siger den rutinerede PL-deltager, der tog bronze i længdespring ved PL sommer-legene i både 2012 og 2016.

Han tager med det finske PL-hold til Japan 2. marts for at få de optimale forberedelsesmuligheder og vænne sig til tidsforskellen. Så vil tiden vise, om han igen formår at indfri sine ambitiøse mål.

PL 2018

De Paralympiske Vinterlege afholdes i PyeongChang i Sydkorea 9.-18. marts. Det bliver de største vinterlege til dato med 670 atleter fra 45 lande. Der er seks sportsgrene på programmet; alpinski, skiskydning, langrendsski, slædehockey, snowboard og kørestolscurling.

Publiceret 21 February 2018 10:00