VIDEO:

Seniorer fylder hallen i Tilst to dage om ugen

Hockey, bordtennis, badminton, gymnastik og tæppecurling. Idrætsklubben tst oplever stigende idræts-efterspørgsel fra de ældre

Af
Af Louise N. Burmeister

Nu er også bedste-volley kommet på programmet hos tst-senioridræt.

Idrætsklubben i Tilst får flere og flere henvendelser fra ældre, der har lyst til at være aktive.

Siden underafdelingen specielt for seniorer begyndte for 25 år siden, er det kun gået en vej.

LÆS OGSÅ: Kalder alle seniorer: Prøv kræfter med bordtennis

“Det er populært. Mange efterspørger vores tilbud om idræt. Vores torsdagshold er fyldt,” siger formanden for tst-senioridræt Bjørn Rasmussen.

Hver tirsdag og torsdag har seniorerne om formiddagen cirka to timers haltid. Foreningen har 135 medlemmer, og i gennemsnit dukker 55 personer op om tirsdagen.

Her er der først fælles opvarmning, og så kan man kaste sig over gymnastik, bordtennis, hockey, badminton, bedste-volley eller tæppecurling. 

Øvelser med Tørfisk og Taube

Tst-instruktør Jytte Pedersen har været med i alle de 25 år, foreningen har eksisteret.

“Jeg har altid rørt mig og bevæget mig, Det kan jeg slet ikke undvære. Men det sociale er nu det allerbedste,” siger Jytte Pedersen, der netop har guidet seniorerne gennem dagens opvarmning akkompagneret af både Tørfisk, Evert Taube og På Slaget 12.

"Det er fantastisk, at jeg kan få sådan en gruppe til at hoppe med. For de bliver udsat for lidt af hvert - både af musik og øvelser,” siger Jytte Pedersen.

LÆS OGSÅ: Nyt projekt: I Tilst er der idræt for alle

For fem-seks år siden koblede foreningen også traveture og krolf (en blanding af golf og kroket) på programmet. Og nu har de planer om flere udvidelser, fortæller Bjørn Rasmussen:

“Vi har lige nu overvejelser i bestyrelsen om, hvordan vi skal udvide. Vi kan ikke udvide mere på de hold, vi har tirsdag og torsdag, men vi kan eventuelt begynde med eftermiddagshold også,” siger han og tilføjer: 

“Vi bliver oversvømmet af nye forslag og tiltag fra folk. Så vi er i hvert fald motiveret til ikke at stå stille.”

Skal man så have en speciel alder for at være med? Nej, man skal bare have lyst. Aldersspændet går lige nu fra 59 til 85 år.

Og man kan blive ved, så længe man orker og kan.

For Jytte Pedersens vedkommende ender det måske med endnu et 25 årsjubilæum. 

“Man ved jo aldrig, hvad der sker i morgen. Men jeg bliver i hvert fald ved, så længe jeg er frisk,” siger den aktive 73-årige.

 

Publiceret 30 January 2018 10:00