Børge Nielsen har også været særdeles aktiv lokal-skribent. Både som meddeler for Demokraten og Århus Stiftstidende, og i dag skriver han til Centerbladet, der udgives af Lokalcenter Brabrand.

Børge Nielsen har også været særdeles aktiv lokal-skribent. Både som meddeler for Demokraten og Århus Stiftstidende, og i dag skriver han til Centerbladet, der udgives af Lokalcenter Brabrand.

Kendt Brabrandborger er fyldt 90 år:

"Jeg har engageret mig og interesseret mig for noget hele tiden"

90-årige Børge Nielsen har gennem idrætsklubben, lokalarkivet, lokalcentret og som skribent sat sit præg på Brabrand

Af
Af Louise N. Burmeister

På nær de første fem år har han tilbragt alle sine 90 år i Brabrand.
De seneste 50 år i rækkehuset på Udsigten 15.
Børge Nielsen rundede 14. januar sin halvfemsindstyvende fødselsdag og kan se tilbage på et aktivt liv, hvor han i høj grad har været med til at præge foreningslivet i byen.
Især Brabrand IF har nydt godt af ildsjælens arbejde, hvor han allerede som 18-årig i 1946 kom ind i bestyrelsen.
“Jeg kan godt lide at have indflydelse, men ikke at have magt. Som formand skal man være mere udfarende. Jeg har som oftest været sekretær eller bestyrelsesmedlem i de foreninger, jeg har engageret mig i. At alle ens ideer ikke bliver gennemført, må man leve med. Man må kæmpe for sin sag,” siger Børge Nielsen, der er blevet æresmedlem af Brabrand IF som tak for sit store arbejde for klubben.
Og han har faktisk ikke sluppet det helt endnu - han skriver stadig lidt til klubbladet.
“Det er ren nostalgi,” siger han.

Kolossal lokal udvikling

I 1982 var han med til at stifte Brabrand-Årslev Lokalhistoriske Arkiv, og på grund af sinstore viden om lokalområdet har han også holdt flere foredrag på Brabrand Gasværk.
“Der er jo sket kolossal meget. Specielt efter befrielsen hvor Brabrand Boligforeningen bliver stiftet. Også hovedvejsforlægningen betyder en stor ændring af byens midte. Fra at være en stille og rolig stationsby til i dag, hvor det vi kalder gl. Brabrand er blevet soveby-agtig. Forretningslivet er jo i dag til at overse, men det må vi jo bare erkende,” siger Børge Nielsen. Han mener dog stadig at der er et stort lokalt engagement i bydelen.
“Jeg er med i en masse fællesskaber. Mandecafe, Brabrand IF, lokalcentret, fagforeningens seniorklub og så videre. Jeg har engageret mig og interesseret mig for noget hele tiden. Samtidig har jeg min alenetid, hvor jeg elsker at læse avis, læse bøger, og se tv. Den balance er væsentlig. Og det, tror jeg, er en af grundene til, at jeg er blevet 90,” siger Børge Nielsen, der også har en facebookprofil og en smartphone.
“Det er jo næsten umuligt at undgå, hvis man vil følge lidt med. Men jeg kan nu bedst lide at bruge computeren,” siger Børge Nielsen, der har et utal af anekdoter i ærmet.
Han har både mødt Anker Jørgensen, fået autograf fra Willy Brandt og set Winston Churchill i København. Det kan man formentlig læse mere om i hans erindringer, som den aktive 90-årige arbejder på. Og så bliver han jo nok på Udsigten hele livet.
“Jeg kunne slet ikke forestille mig at flytte herfra.”Blå bog: Børge Nielsen

Født 14. januar 1928 på Fødselsstiftelsen i Aarhus.
Realeksamen og derefter i lære på Jernkontoret i Aarhus, hvor han var i 36 år.
Ansat hos Hofman & Co i 13 år.
To børn, fire børnebørn og et oldebarn.

Hvad er det bedste ved at fylde 90?
"At jeg fysisk er stort set ok." 
Hvad er det værste ved at fylde 90?
"Ikke at have sin kone."

Publiceret 28 January 2018 10:00