Arla lukker Brabrand-mejeri med 160 ansatte

Produktionen flyttes til andre mejerier i Danmark og udlandet

160 ansatte på Arla Foods' mejeri i Brabrand har fået en nedslående melding.
I midten af 2019 er deres arbejdsplads væk.
I en pressemeddelelse oplyser Arla Foods, at bestyrelsen har besluttet at lukke Brabrand Mejeri på Gjellerupvej, der producerer syrnede mælkeprodukter som yoghurt, skyr og creme fraiche.
Produktionen overflyttes til en række mejerier i Danmark, Tyskland og Holland.
LÆS OGSÅ: Gadesælgeren Ole er lykkelig over byrådets opbakning til food trucks
En stigende efterspørgsel på yoghurt-produkter i Europa og manglende mulighed for at udvide produktionen i Aarhus betyder, at Brabrand Mejeri bliver nedlagt og produktionen flyttet, skriver den danske mejerigigant.
”De europæiske forbrugere købere flere og flere yoghurt-produkter, og vi er nødt til at kigge på, hvordan vi kan sikre den fremtidige kapacitet og yoghurt-produkter af høj kvalitet på tværs af de europæiske lande. Da vi ikke har mulighed for at udvide produktionen på Brabrand Mejeri på grund af beliggenhed og omkostninger i produktionsudstyr, flytter vi derfor produktionen ud i nogle kompetencecentre på mejerier fortrinsvis i Danmark, Tyskland og Holland,” siger Jakob Bernhard Knudsen, landedirektør for Arla Danmark.
Lukningen af mejeriet forventes først at ske i midten af 2019, men Arla har valgt at orientere mejeriets 160 medarbejdere allerede nu.
LÆS OGSÅ: Aarhusiansk-madinstitution lukker: Efter 21 år er den sidste “ugens ret” serveret
Hovedmængden af produktionen bliver fastholdt i Danmark på Slagelse Mejeri og Hobro Mejeri, mens produktionen af mindre produkter med behov for specialforpakning flyttes til Holland og Tyskland.
Sammen med fagforeningerne og mejeriets samarbejdsudvalg vil der blive udarbejdet en plan for de 160 ansatte på Brabrand Mejeri.
”Det er vigtigt for os, at vi hjælper de ansatte videre på en god måde enten igennem arbejde på andre af Arlas mejerier eller uden for Arla. Og så er jeg glad for, at vi kan fastholde og udvikle flere arbejdspladser på de danske mejerier, der skal overtage produktionen fra Brabrand Mejeri," siger landedirektøren. 
dp

Publiceret 25 January 2018 11:44