Arkivfoto.

Arkivfoto.

Aarhus-forskere om HPV-vaccine:

"Giv den også til drenge"

To forskere i vacciner ved Aarhus Universitet mener, at det vil give god mening at give HPV-vaccinen gratis til drenge. Det skriver TV2 Østjyllands

Det er ikke kun piger, der skal have glæde af gratis HPV-vaccine. Det mener Søren Riis Paludan og Lars Jørgen Østergaard, der begge er professorer og forsker i vacciner ved Aarhus Universitet. Ifølge dem ville det give god mening også at tilbyde HPV-vaccinen gratis til drenge. På samme måde som alle 12-årige piger også har fået den tilbudt siden 2009. Det skriver TV2 Østjylland.
"HPV er en virus, der kan give kræft hos både kvinder og mænd. Så ud fra rationalet om, at hvis kvinder er i risiko, så er mænd også, giver det god mening, at også drenge får vaccinen," siger Søren Riis Paludan, professor ved Aarhus Universitet, til mediet, og han bakkes op af sin kollega, som TV2 Østjylland også har talt med. 
"Vaccinerer man en hel befolkning, er der større sandsynlighed for, at virussen forsvinder fra samfundet. Vaccinen er ligesom at tegne en forsikring. Den er god at have, hvis ulykken er ude," siger Lars Jørgen Østergaard, klinisk lærestolsprofessor ved Aarhus Universitet.
Debatten om, hvorvidt drenge også skal tilbydes gratis HPV-vaccine, som kan forebygge visse former for kræft, har fået nyt liv, efter regionrådsmedlem Christian Møller-Nielsen for nylig var ude med en forslag om at gøre det gratis for drenge ligesom med piger. 
jwh

Publiceret 22 January 2018 21:15