Så er Aarhus Europæisk Frivillighovedstad

Overvældende mange mennesker mødte op søndag eftermiddag for at åbne Frivillighovedstaden officielt med fællesskabssuppe og fællessang

Af
Af Bente Tahmasbi Hansen

Ridehuset var lige ved at sprække, da utroligt mange mennesker klemte sig sammen i det søndag 21. januar for at fejre åbningen af Europæisk Frivillighovedstad 2018.
LÆS OGSÅ: På Aros i 2018: 27 meter lange billeder og sexede voksdukker
Læseforeningen, Single 60+ Kultur og ADHD-Foreningen var sammen med 90 andre frivillige foreninger mødt op for at fortælle om deres daglige arbejde.
Bespisningsprojektet Ildstedet serverede 300 liter marokkansk linsesuppe, som blev varmet i en gullaschkanon på torvet udenfor Ridehuset. Der var rift om den velduftende suppe, som blandt andre Isabella Marshall og hendes mor, Eva Marshall, var med til at varme. Over levende ild kæmpede de med kæmpestore gryder og en meter lange grydeskeer.
“Der er intet som fællesskabet som det ved et langbord, hvor man spiser sammen. De er utroligt gode til det i Mellemøsten, hvor jeg boet i nogle år, og jeg vil gerne være med til at skabe det fællesskab her i Aarhus,” sagde Isabella Marshall gennem røg og damp fra gryderne.

Flere skal med

Mens suppen blev gjort klar udenfor stimlede flere og flere mennesker sammen indenfor.
“Vi har inviteret 60 frivillige foreninger, men der er kommet over 93. Plus alle jer andre. Pas godt på hinanden,” sagde konferencier Gordon Kennedy oppe fra scenen.
Som en overraskelse begyndte åbningen med sangen “Jeg ved en lærkerede” fra forskellige hjørner af Ridehuset. Det viste sig, at Musikskolens Børnekor og Lungekoret stod blandt publikum. De samledes alle 70 på scenen og så var der fællessang for alle.
Borgmester Jacob Bundsgaard tog ordet var begejstret over, at så mange var mødt op.
“Frivilligåret giver os en enestående mulighed for at fejre og anerkende de mange frivillige kræfter, der får samfundet til at hænge sammen på en bedre måde,” sagde han.
Jacob Bundsgaard fortalte, at 20 procent af danskerne føler sig ensomme - nogle hver eneste dag. Og at vi derfor skal blive bedre til at åbne vores frivillige fællesskaber for flere.
“41 procent af alle aarhusianere yder i løbet af året et stykke frivilligt arbejde. De andre 59 procent skal også have chancen for at opleve, at man får så meget igen ved at give en smule af sin tid og sit engagement,” fortsatte han.

Publiceret 21 January 2018 17:45