Havudsigt eller Hou:

Det drømmer østjyderne om

Aarhusianerne søger på ordet ’altan’, mens Horsens-folket vil have ’garage’

Masser af kvadratmeter eller bare de nødvendige. Stor have eller lille. Lejlighed eller hus. Dyrt eller billigt.
Valgene er mange, når der skal træffes en beslutning om at rykke til en ny adresse, og mens meget kan brydes ned til en minimum-værdi, der kan plottes ind i en søgemaskine, er nogle boligdrømme ikke til at sætte på samme formel.
De ekstra ønsker til den nye bolig varierer fra kommune til kommune - og selvom ord som “havudsigt” og “altan” er gengangere over det meste af landet, sniger der sig også mere specifikke ønsker med i boligsøgningen.
Det viser tal for de mest søgte fritekstord på Boliga i 2017.
I Skanderborg har flest således haft ordet “skov” med i deres boligsøgning, mens flest i Horsens kommune drømmer om at få en “garage” på den nye adresse. Og på Djursland - både i nord og syd - er det måske ikke så underligt, at “havudsigt” er det ord, der er søgt på flest gange.
I Odder derimod er det ikke en ting eller en særligt boligfeature, der har trukket flest søgninger. Det er derimod kystbyen Hou, der blandt andet lægger havn til færgelinien til Samsø, og som altså er det fritekstord, flest mennesker i området har søgt på i 2017.

Storbyboerne vil ha’ altan

Aarhusianerne lægger sig som deres storbykollegaer i København, Odense og Aalborg i den store gruppe af danskere, der gerne vil have en altan med i deres nye boligkøb, mens også “elevator” og “byhus” er i høj kurs i landets næststørste by.
Ser man på landsplan er det mest søgte ord i boligjagten “altan”, som over 130.000 danskere sidste år havde med, når de kiggede efter nye kvadratmeter.
De næstmest søgte ord i landet er “havudsigt” og “husbåd”.
-vik

Østjyllands mest søgte ord i 2017

Horsens: Garage
Norddjurs: Havudsigt
Odder: Hou
Silkeborg: Udsigt
Skanderborg: Skov
Syddjurs: Havudsigt
Aarhus: Altan
* Favrskov er ikke med i optællingen, da der ikke har været søgninger nok herfra i databasen.

Publiceret 19 January 2018 14:00