Lystrup er snart igen centrum for basketspillere i alderen 10-14 år fra hele landet. Her foto fra det tilsvarende stævne i fjor.

Lystrup er snart igen centrum for basketspillere i alderen 10-14 år fra hele landet. Her foto fra det tilsvarende stævne i fjor.

Basketspillere fra hele landet kommer til Lystrup

800 basketspillere indtager Lystrup Hallen i den kommende weekend

Den lokale basketklub, Lystrup Lions, markerer sig tydeligt i dansk basket, når det gælder ungdomsrækkerne.
I hvert fald er basketafdelingen under Lystrup IF arrangør af en stor, årlig turnering, der samler hold fra hele landet i aldersgruppen 10-14 år.
2018-versionen, som finder sted i weekenden 19.-21. januar, bliver med det maksimale antal hold samt deltagere, som der er plads til. Det betyder, at 80 hold med op mod 800 unge basketspillere fra hele landet vil være på plads i Lystrup.
Lystrup Cup 2018 arrangeres, så en række af de deltagende hold overnatter på skolerne i Elsted og Lystrup, mens den sportslige afvikling sker på banerne i Lystrup Hallen.
Det er 27. gang, at der gennemføres basketturnering i Lystrup.
“Der har været en fantastisk stor interesse for at være med, og vi har for et par måneder siden faktisk måttet oprette venteliste, da rækkerne hurtigt blev fyldte. Vi glæder os til at tage imod de mange basketspillere fra hele landet,” siger formand Anders Let Nielsen, Lystrup Lions i en pressemeddelelse. Basketafdelingens bestyrelse har gennem flere måneder været i gang med planlægningen sammen med andre frivillige. Og under selve stævnet stiller en stor skare af frivillige blandt forældre, spillere og andre fra lokalområdet op som hjælpere, så det hele kan klappe.
”Vi er ikke selv en stor basketklub, men med den store opbakning også fra andre afdelinger i Lystrup IF kan vi løse opgaven med at arrangere en af landets største basketturneringer for børn og unge,” siger Jesper Olesen fra basketbestyrelsen i Lystrup.
ksa

Publiceret 19 January 2018 08:00