Jette Skive, Dansk Folkeparti

Jette Skive, Dansk Folkeparti

Skive i hård kritik af KL - nu er hun velbetalt udvalgsformand:

"Jeg er ikke til fals for penge"

For to måneder siden var Jette Skive (DF) klar til at melde Aarhus ud af KL. Nu får hun 860.000 kroner for post

I mandags rullede nyheden om, at den aarhusianske rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive (DF), er ny formand for Kommunernes Landsforenings (KL) Social- og Sundhedsudvalg ind.
Det skete blot to måneder efter, at hun op til kommunalvalget gik hårdt til angreb på KL og borgmester Jacob Bundsgaard (S), der er næstformand i foreningen, i forbindelse med en skandalesag, som blev afdækket i en TV2-dokumentar.
En KL-chef havde blandt andet brugt skattepenge på Mont Blanc-kuglepenne til 90.000 kroner og boet på dyre hotelværelser. Læs mere i linket herunder.
LÆS OGSÅ: Hårdt angreb på Bundsgaard fra DF og Venstre: Pilen peger på jer selv, svarer S
I den forbindelse satte Skive spørgsmålstegn ved, om Aarhus overhovedet skulle blive ved med at betale 10 millioner kroner for at være medlem af KL.
"I DF kan vi ikke støtte et foretagende, som tilsyneladende ikke har respekt for, at de er finansieret af skatteborgernes penge," skrev hun blandt andet i en pressemeddelelse, hvori hun også krævede, at Bundsgaard skulle arbejde for gennemsigtighed i KL.

Skive: Glad for DF-aftryk

Nu har Jette Skive så selv fået en fremtrædende post i landsforeningen. En post, der, ved siden af en rådmandspost til 900.000 kroner om året, indbringer hende 215.000 kroner årligt - altså 860.000 kroner i den fireårige valgperiode.
Det oplagte spørgsmål er så, om den 66-årige DF-politiker har ændret holdning til KL.
Jette Skive, nu skal du selv arbejde i KL. Hvordan synes du, det flugter med den hårde kritik, du fremsatte for bare to måneder siden?
"Det var jo på grund af deres kuglepenne og deres sjov. Det er to vidt forskellige ting, som man endelig ikke må drage paralleller mellem. Vi (Dansk Folkeparti, red.) sidder også i regionerne, selvom vi til stadighed synes, de skal nedlægges. Vi sidder også i EU, selvom vi synes, det skal begrænses. Selvom man har nogle pointer om, at ting kan gøres bedre, er det ikke ensbetydende med, at man skal blive væk derfra."
LÆS OGSÅ: Genvalgt rådmand: “Valgkampen trak tænder ud”
Er du stadigvæk i tvivl om, hvorvidt Aarhus Kommune skal være medlem af KL?
"Nej, det er jeg ikke i tvivl om. Det er jo ikke noget, jeg bestemmer, men noget jeg kastede op som debatemne. Om vi skal være medlem af en organisation, der på den måde frådser med midlerne, eller om vi skal få styr på de midler. Jeg kan så forstå på Jacob Bundsgaard, at han foreslår, at vi skal få styr på midlerne. Og nu kommer han  til at sidde i formandsstolen (formodentligt, red.), og så forventer jeg, at det er det, der kommer til at ske."
Så du er ikke blevet bedre venligere stemt i forhold til KL, bare fordi du får en flot post og 215.000 kroner om året?
"Nej. Overhovedet ikke. Jeg ved ikke, hvad det giver. Det har jeg slet ikke sat mig ind i. Men selvfølgelig er jeg ikke det. Jeg er ikke til fals for penge, og det er der ingen i Dansk Folkeparti, der er. Vi er til for at fuldføre en opgave. Social- og sundhedspolitik er et hjertebarn for mig, og hvis jeg kan komme højere op i hierarkiet og sætte Dansk Folkepartis fingeraftryk på retningen, så er jeg glad for det."

Tid til begge poster

Du krævede også for to måneder siden, at Jacob Bundsgaard skulle arbejde for at eliminere fråds og sikre åbenhed. Det kan vi vel forvente, at du vil gøre, nu hvor du får en fremtrædende post?
"Jeg har allerede skrevet til direktøren for KL, at jeg forventer, at vi holder nogle af udvalgsmøderne ude i landet, og at vi skal have et tættere samarbejde med Folketingets ældre- og sundhedsudvalg. Ja, vi skal åbenhed. Helt klart."
Da nyheden om din nye post kom frem, kunne jeg se på reaktionerne, at mange mener, at du har længe nok at tage dig til her i Aarhus? Kan du garantere, at dit hverv i KL ikke kommer til at negativ indflydelse på dit arbejde som rådmand?
"Det gør det ikke, for jeg har en dygtig administration i Aarhus, som er velsmurt. Jeg har lagt linjerne, og vi har haft ledelseskonference i to dage om, hvordan jeg vil have, at det skal køre det næste år i første omgang. Det er vi ved lægge på skinner nu, så de kommer ikke spor til at mærke, at jeg er væk fra Aarhus en torsdag eftermiddag eller ej. Og så har jeg formodentlig også en administration bag mig ovre i KL i København. Så jeg tror nok, jeg skal blive godt hjulpet."
 

Publiceret 17 January 2018 15:00