Fra venstre mod højre er det: Forebyggelseskonsulent Lina Engen, Anni Nielsen og Hans Jørgen Riis fra Folkenetværket og frivilligkonsulent Anne Skyum.

Fra venstre mod højre er det: Forebyggelseskonsulent Lina Engen, Anni Nielsen og Hans Jørgen Riis fra Folkenetværket og frivilligkonsulent Anne Skyum.

Sammen om et godt og sundt seniorliv:

Skal dyrke motion og lave mad sammen

Nyt kursusforløb på Christiansbjerg-lokalcenter skal få flere lokale i gang med en sundere livsstil

Af
Af Kim Skovrup Andersen

Under titlen 'Sammen om det gode seniorliv' har Folkesundhed Aarhus og Folkenetværket igangsat et nyt og sundhedsfremmende tiltag, som bliver skudt i gang i denne måned på Lokalcenter Bjerggården på Christiansbjerg.

“Der er tale om et gratis forløb for dem, der har lyst til at være aktiv sammen med andre. En gang om ugen mødes man til hyggeligt samvær med sjov motion for både krop og hjerne samt madlavning,” siger Hans Jørgen Riis, som er formand for Folkenetværket.
Folkenetværket er en frivillig forening, der arrangerer flere sundhedsfremmende aktiviteter i kommunen.

Må gerne brede sig

Undervisningen skal varetages af sundhedskonsulent Britta Boe Andersen fra Folkesundhed Aarhus, og der vil i alt være otte mødegange af 3 timers varighed og strækker sig over otte uger.
Der er altså tale om et lokalt kursusforløb for borgere fra lokalområdet, men alle er i princippet velkomne. Det er håbet, at lignende tiltag vil brede sig til andre lokalcentre.
LÆS OGSÅ: Her bliver senior-ensomheden bekæmpet

“Jeg ved, at de er i gang i et lokalcenter i Tranbjerg, hvor man også prøver at rykke de her tilbud ud til borgerne, hvor de bor. Dem, jeg har snakket med, er meget positive, Det giver en tryghed, at det foregår i nærmiljøet, fordi det er tættere på folks bopæl,” siger forebyggelseskonsulent Lina Engen.
Dermed slipper deltagere for at skulle ned i midtbyen på Ceres Allé, hvor der tidligere har været lignende forløb.
Frivilligkonsulent i Aarhus Kommune, Anne Skyum, håber at sådan et kursusforløb kan give en sidegevinst.

“Vi vil gerne understøtte borgeres mulighed for at deltage i et fællesskab. Så de måske kan mødes i andre sammenhænge og danne et netværk, bruge hinanden og følges til andre ting. Så det her kursus kan blive et springbræt til andre ting,” siger Anne Skyum.


Ny lokalcenterstruktur

“Hele projektet skal ses i lyset af, at lokalcenterstrukturen i Aarhus er blevet ændret her ved årsskiftet og overgår i en form for forsamlingshus/medborgerhus-struktur, og derfor kan disse tilbud lettere udbydes,” siger Hans Jørgen Riis og fortsætter:

“Os frivillige fra Folkenetværket indgår lidt ad hoc i forløbet, så deltagerne kan spejle sig i os og forhåbentlig efter endt forløb fortsætte i Folkenetværkets øvrige tilbud.”
Det kunne være gågruppe, fitness i det fri eller noget andet.
 

Fakta

  • Henvender sig til personer over 60 år
  • Foregår på Lokalcenter Bjerggården i Østerøgade 20 i Aarhus N
  • Forløbet er gratis og starter 18. januar klokken 9.30-12.
  • Der er plads til ti personer på hvert hold.
  • Tilmelding foregår til forebyggelseskonsulent Lina Engen på lin@aarhus.dk

Publiceret 16 January 2018 16:30